Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

13 mýtov o jedle vyvrátených vedou. Vieme, ktoré to sú!

Večerať do 18-tej, vypiť 8 pohárov vody denne… Veda stále vyvracia rôzne mýty aj o jedle. Poznáte tieto vyvrátené mýty?

Často sa hovorí, ktoré potraviny sú zdravé, a ktoré nie. Veda skúma rôzne veci a vždy príde s niečim novým, a tak vznikajú vyvrátené mýty. Pozrite sa na 13 populárnych vedou vyvrátených mýtov:

1. Na drevenej doske na rezanie sa hromadia baktérie.

Vyvrátený mýtus: Nezabudnite dôkladne vyčistiť dosku na krájanie a neverte reklamám, ktoré hovoria o antibakteriálnom povlaku.

2. Slaná voda vrie rýchlejšie.

Vyvrátený mýtus: Chémia dokazuje opak: nezáleží na tom, koľko soli dáte do vody, pretože to bod varu nezmení.

3. Vajcia zvyšujú cholesterol.

Vyvrátený mýtus: Hladina cholesterolu v krvi je ovplyvnená nasýtenými a trans tukmi. Vajce obsahuje 0,05 dennej dávky tuku a žiadne trans tuky. Na druhej strane, vajcia obsahujú jedinečné antioxidanty, ktoré pomáhajú zachovať zrak.

4. Hliníkové hrnce spôsobujú Alzheimerovu chorobu.

Vyvrátený mýtus: Vedci dokázali, že hliník je spracovaný v obličkách, preto nemôže zapríčiniť Alzheimera.

5. Energetické nápoje vám dodajú energiu.

Vyvrátený mýtus: Cukor poskytuje krátkodobý prísun energie, zatiaľ, čo kofeín bráni ospalosti. Po kombinácii týchto látok nebudete mať prísun extra energie, akurát môžete mať obezitu a nespavosť.

6. Vyprážané jedlá spôsobujú infarkt.

Vyvrátený mýtus: Vedci nenašli žiadnu spojitosť medzi ochorením srdca a vyprážaným jedlom. Samozrejme častá konzumácia vyprážaných jedál nie je dobrá pre vaše zdravie, pretože spôsobuje obezitu.

Pokračovanie článku nájdete na druhej strane.

Mohlo by sa vám páčiť

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií