Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

391-ročný Bonsai zasadený v roku 1625 prežil útok na Hiroshimu a stále pokračuje v raste. Je naozaj krásny

Milovníci rastlín a špeciálne kategórie Bonsai do pozoru! Ak si doma pestuješ rastlinku a tešíš sa z toho, že ju máš už 2 mesiace, tak čo by si povedal, keby je tento takmer 400-ročný kúsok tvoj? Tak dlhá doba do kôry krásne vyvinutého stromu vyryla zaujímavé príbehy, ktorého súčasťou je aj svetoznámy útok na Hirhoshimu.

Celé to začalo v roku 1625. Prvé semienko padá do kvetináča netušiac čo všetko ho čaká. Na úplnom vrchu kopca zaujímavých momentov, ktorými si bonsai prešiel, bol v roku 1945 hrozivý útok na mesto Hiroshima. Nevinná rastlinka v rodine Yamaki „krátko“ po svojich 300. narodeninách zažila hrôzu rovnako ako ďalšie stotisícky ľudí. Americké sily zhodili na mesto bombu, ktorá si vyžiadala približne 140-tisíc obetí. Rodina Yamaki spolu s „Yamaki“ bonsaiom prežili takmer „bez škrabanca“.

hiroshima-bonsai-tree-1

Paradoxne na tento kúsok možno natrafiť v americkom národnom arborete vo Washingtone DC. Tam ho daroval majster bonsaiov Masaru Yamaki v roku 1976. Zamestnanci arboréta až do roku 2001, kedy vnuci Yamaki vysvetlili, čo strom prežil, sa k bielej borovici správali ako ku každej inej. A aby toho nebolo málo, táto rastlinka si stále schuti rastie a je stále krásna.

hiroshima-bonsai-tree-2

Zdroj: boredpanda.com

Mohlo by sa vám páčiť

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií