Reklama/advertisment

Skúšanie nových receptov bezpochyby patrí ku každej gazdinke. Ak dnes potrebujete potrebnú dávku inšpirácie, tak pre vás máme nový recept na plnený patizón.

Reklama/advertisment

Plnený patizón

Ingrediencie:

Reklama/advertisment
1 patizón
125 g bryndze
1 veľká cibuľa
Za hrsť na kocky nakrájanej údenej slaniny
2 paradajky
2 PL strúhaného syra
olivový olej
soľ
tymián
bazalka
Postup:
1. Patizón zvrchu rozkrojíme, vyberieme dužinu s jadierkami, vnútro vydlabeme a nakrájame na kocky.
2. Patizón preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a predpečieme ho v rúre vyhriatej na 200°C. Pečieme 20 minút.
3. Medzitým si na cibuľke opražíme slaninku, pridáme nakrájané vnútro patizóna a pokrájané paradajky. Pridáme soľ a bylinky, podlejeme 1 dcl vody a udusíme do mäkka, kým sa voda neodparí a odstavíme z ohňa.
4. Do podusenej zmesi pridáme bryndzu a dobre premiešame.
5. Touto zmesou naplníme patizón, posypeme strúhaným syrom a dáme na 25 minút zapiecť do rúry vyhriatej na 200°C.
6. Na záver ozdobíme zelenou cibuľkou. Dobrú chuť!
plneny-patizon
V prípade, že sa o svoje recepty chcete podeliť aj vy, napíšte nám na klochersk@gmail.com a my ich s radosťou uverejníme.