Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Medzinárodný deň bozkávania – 6.7.

Každý medzinárodný deň nesie nejaký dátum. Dnešok práve patrí medzinárodnému dňu bozkávania. A ako by sa mal tento sviatok osláviť ak nie bozkávaním.

Medzinárodný deň bozkávania

Je to síce nádherný sviatok, ale viete koľko baktérii si môžete odniesť od svojho partnera počas 10 sekundového bozku? Pri 10 sekundovom bozku sa prenesie 80 miliónov baktérii z jedného človeka na druhého. Väčšinou ide o bežné baktérie, ktoré má každý v ústnej dutine a je to prirodzená sučasť ústnej dutiny.

medzinárodný deň bozkávania

Predsa pri bozkávaní s vašou polovičkou, by ste určite nechceli prísť do situácie, kedy by jednému z vás „zapáchalo“ z úst. Tu sú rady ako tomu predísť.

    • Samozrejme každý deň si umývajte zuby a nikdy nezabúdajte aj na jazyk. Po umytí zubov je dobré ak si vykloktáte ústa s ústnou vodou. Tá vám zaručí svieži dych po celý deň.
    • Jedzte potraviny bohaté na vlákninu. Vysoký obsah vlákniny vo vašej strave dokáže zabrániť zápachu z úst.
    • Skúste sa vyhnúť potravinám, ktoré v sebe ukrývajú rafinované sacharidy, ako napr. sušienky, koláčiky, sladkosti a dokonca aj niektoré druhy zmrzlín.
  • Po jedlách, ktoré obsahujú veľa rybieho mäsa je dobré si vyčistiť ústa hneď po konzumácii.
  • Pite zelený a čierny čaj. Oba čaje obsahujú polyfenoly, ktoré pomáhajú odstrániť zlúčeniny síry a znižujú tým počet ústných baktérii.

Portál Klocher.sk chce ukázať celému Slovensku ako sa bozkávali mladí ľudia. Tak pošlite nám vašu fotku ako ste sa bozkávali s vašim partnerom/ partnerkou a priebehu pár dní napíšemee článok ako vyzeral medzinárodný deň bozkávania na Slovensku. Možno práve vaša fotka bude tá najkrajšia. A získate titul najkrajšia „KISS FOTKA“. Zašlite nám ju na email klochersk@gmail.com alebo priamo do správy na FB – Priznania tínedžerov alebo na Klocher.sk.

Zdroj: www.express.co.uk

Mohlo by sa vám páčiť

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií