Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Pečená tekvica nemusí byť ani zďaleka obyčajný recept. Pridajte do neho quinoa a bylinky

Janina Lacová zo školy varenia Jem iné nám dnes predstaví ďalší chutný a zdravý recept. Reč je o pečenej tekvici, ktorú príjemne doplní quinoa a bylinky.

Pečená tekvica s quinoa a bylinkami

Suroviny (2 porcie):

1  tekvica (hokkaido alebo maslová)
3/4 šálky bieleho jogurtu
2    lyžičky mletej rímskej rasce
2 lyžičky mletého koriandru
1 lyžička kurkumy
1/2 lyžičky horčice
1 chilli
1/2 lyžičky kardamónu
1/4 lyžičky soli
1 šálka quinoa
1 hrnček vody
1 lyžička limetkovej šťavy
1 lyžička medu
1/4 šálky čerstvého koriandru

Postup:

Tekvicu rozpolíme a vydlabeme z nej semiačka. Očistenú tekvicu položíme na papier na pečenie, zľahka polejeme olivovým olejom a necháme postáť. V miske zmiešame jogurt, rascu, mletý a čerstvý koriander, kurkumu, horčicu, chilli, kardamón a soľ. Quinoa uvaríme v šálke vody, privedieme do varu, odstavíme a necháme mierne vychladnúť.

Pridáme limetkovú šťavu, med a dobre premiešame. Mierne vychladnutou quinoa naplníme tekvicu, navrch dáme jogurtovú zmes a necháme chvíľku odležať. Predhrejeme rúru na 220 stupňov a plnené tekvice pečieme na 180 stupňov 35 minút. Podávame ozdobené s čerstvým koriandrom.

jzem9135

jzem9318

Foto: Hollandia.sk

Mohlo by sa vám páčiť

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií