Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Ako poškodzujú našu tvár mlieko, lepok, cukor či víno? Sledujte a porovnajte si to

Nie len genetika, ale aj životný štýl a to, čo konzumujeme vplýva na náš vzhľad. Niektoré potraviny sa prejavujú aj na tvári a to dosť výrazne. Vyššia konzumácia alkoholu, lepku, mlieka či cukru zanechá na našej tvári stopy. Pozrite sa na ne a skúste to porovnať s Vašou tvárou. Myslíte si, že ste na niektoré druhy potravín či produktov naozaj citlivý?

VÍNO

Typický príznak ľudí, ktorí konzumáciu alkoholu znášajú zle alebo ju absolvujú vo zvýšenom množstve je dehydrovaná pleť, začervenanie, rozšírené póry, vrásky medzi obočím či veľké čiary pod nosom. V tomto prípade ide všeobecne o alkohol, nie len o víno.

LEPOK

Typické príznaky ľudí, ktorí užívajú lepok často, sú: opuchnuté a červené líca, akné a škvrny na brade. Predpokladá sa, že takmer 15% ľudí je citlivých na lepok a najčastejšou príčinou pre opuch tváre sú zápalové procesy v organizme.

MLIEKO

Typickými príznakmi sú opuchnuté očné viečka a celý priestor pod očami. Často sa objavujú aj malé vrásky v oblasti brady, ale aj na tvári. To znamená, že Vaše telo nie je tolerantné na mliečne výrobky, či na laktózu.

CUKOR

Ľudia, ktorí sú citliví na cukor, majú na čele napríklad dlhšie výraznejšie čiary. V oblasti okolo očí sa vytvárajú opuchliny a nebezpečenstvom je cukor aj pre pokožku, ktorá môže schnúť a stiesňovať sa. Cukor totiž obsahuje menej molekúl, ktoré sa viažu s kolagénom kože. To je dôvod, prečo stráca koža elasticitu.

Dávajte si preto pozor na zvýšenú konzumáciu niektorých produktov, na ktoré môže Vaše telo reagovať rôznym spôsobom.

Mohlo by sa vám páčiť

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií