Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Raňajkový jogurt s krúpami a ovocím

K prázdninovému leňošeniu pri vode alebo na chate sa ideálne hodia pokrmy, ktoré sú ľahké, ovocné a rýchlo hotové. To isté platí aj pre letné raňajky.

Ranné jedlo by nás malo zasýtiť a vybaviť dostatkom energie na dopoludnie, rozhodne by sme sa ale nemali prejesť. Skvelou alternatívou sú krúpy. Malé obilné zrnká v sebe skrývajú poriadnu dávku vitamínov B a E, sú bohaté na vápnik, horčík, zinok, selén, fosfor, železo i vlákninu. Vyskúšajte ich zmiešať s jogurtom zrejúcim v tégliku (napr. Hollandia) a čerstvým ovocím. Získate raňajky, ktorá vás doslova nakopnú do nového dňa.

Raňajkový jogurt s krúpami a ovocím

Doba prípravy: 45 minút

Ingrediencie na 1 porciu:

  • 50 gramov krúpov
  • 200 gramov bieleho Selského jogurtu Hollandia
  • 1 lyžica medu alebo agávového sirupu
  • hrsť obľúbeného ovocia (napr. malín, borievok, jahôd, hroznového vína…)

Postup:

Raňajkové misky sú jednoduché na prípravu. V podstate stačí všetky ingrediencie s citom premiešať a rovno servírovať. Na začiatok si pripravíme krúpy. Obilné zrnká prepláchneme, vysypeme do hrnca a zalejeme vodou. Varíme do zmäknutia približne 30 minút, následne scedíme, prepláchneme studenou vodou a znovu poriadne scedíme. Do misky nalejeme jogurt ochutený medom alebo agávovým sirupom, pridáme krúpy, opláchnuté, pokrájané ovocie a môžeme podávať.

Raňajkový jogurt s krúpami a ovocím
Raňajkový jogurt s krúpami a ovocím

Tip: Pokiaľ chcete ráno ušetriť ešte viac času, pripravte si krúpy do zásoby. Uvarené vydržia v chladničke aspoň štyri dni.

Mohlo by sa vám páčiť

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií