Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Veľkonočné šatôčky s údeným stehnom sú skvelá alternatíva na sviatočné raňajky

Veľká noc nám už pomaly klope na dvere, a tak je najvyšší čas predstaviť vám ďalší zaujímavý recept. Tentokrát to budú skvelé veľkonočné šatôčky s údeným stehnom.

Veľkonočné šatôčky s údeným stehnom

Ingrediencie (cca 12ks):

  • 250 g  uvareného Gazdovského stehna Mecom
  • 2 PL masla
  • 2 PL hladkej múky
  • 250 ml teplého mlieka
  • 2 hrste mladého špenátu
  • 100 g strúhaného čedaru
  • soľ, čierne korenie, muškátový oriešok
  • 1 lístkové cesto
  • 1 vajíčko na potretie

Postup:

Údené mäso uvarte v menšom objeme vody s čiernym korením a bobkovým listom, vývar použite na prípravu polievky.

Do panvice si dajte zahrievať 2 PL masla. Keď je maslo roztopené a začína bublať, pridajte za stáleho miešania múku. Miešajte, pokiaľ zmes nezíska jemne žltú farbu, dosoľte. Prilejte teplé mlieko a rozmiešajte do hladka. Varte do bodu varu.

Následne pridajte čierne korenie a muškátový oriešok podľa chuti. Pridajte špenát, zvarte a na záver pridajte na drobno nakrájané údené mäso a čedar. Zmes nechajte vychladnúť.

Vyvaľkané lístkové cesto si rozdeľte na veľké štvorce. Plnku navrstvite na štvorec a preložte rohy do stredu. Na záver potrite vajíčkom a pečte pri 200 stupňoch cca 20 – 25 minút. Podávajte s rukolou poliatou citrónovou šťavou a olivovým olejom.

Veľkonočné šatôčky s údeným stehnom

Mohlo by sa vám páčiť

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií