Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Vyspovedali sme Sladkú Adie Srbovú. Toto sú jej tajomstvá z obrazovky Mňam TV

Pečenie je jej vášeň, ktorá v nej prepukla po návrate zo študentskej stáže  v Anglicku. Vyštudovala dizajn a celý jej život sa točí okolo vizuálneho umenia, vďaka čomu sa postupne dostala k profesionálnemu foodstylingu. Dnes má vlastnú značku Adie torty a pravidelne sa prihovára aj divákom Mňam TV, kde vedie vlastnú reláciu Sladká Adie. V krátkom rozhovore o sebe viac prezradila Adie Srbová.

Aké jedlo ťa nikdy neomrzí?

To je veľmi zložitá otázka, poslednú dobu ma čoraz viac zaujíma indická kuchyňa. Milujem korenie a rôzne kombinácie chutí. Takže sa dá povedať, že akékoľvek kari ma nikdy neomrzí. Každý ho pripravuje trochu inak, a preto ma nikdy neprestane baviť.

Ktorý recept je výhradne tvoj?

V posledných rokoch sa venujem prevažne svadbám a svadobným tortám. Každý môj recept vychádza z nejakého staršieho postupu, ktorý som si upravila po svojom. Ale myslím si, že viaceré klientky majú odo mňa zafixovanú tortu s ľahkým vanilkovým korpusom so zapečeným lesným ovocím doplneným ovocnou redukciou a krémom z mascarpone. Takých výhradných receptov je celá škála 😊!

adie_mensie

Používaš vo svojich receptoch nejakú ingredienciu, ktorá u nás nie je úplne bežná?

Áno, škoricu – tú zo Srí Lanky. Doviezla som si ju minulý rok od jedného domorodca zo škoricového ostrova. Spoločne s jeho manželkou tam vyrábajú korenie, škoricový čaj a olej, ktoré majú liečivé účinky.

Máš nejakú zábavnú historku z kuchyne?

Tak tých je neúrekom, niektoré pripomínajú horor, teda aspoň mne. Piekla som vanilkové rožky a ako som bola unavená, tak som do cesta zabudla dať cukor. Doteraz neviem, ako to mohlo držať pokope, ale keď som ich ochutnala, hneď mi to došlo a leteli do koša. Bolo to v lete na jedno reklamné fotenie a veľmi som sa na tom zasmiala, pretože robiť v júli vanilkové rožky, nie je také obvyklé. Takže som si pri práci pustila koledy, aby som sa správne naladila. Avšak, ako vidíte, veľmi mi to nepomohlo.

adie_zmensene

Na čo sa môžeme tešiť v tvojej novej show na Mňam TV?

Tak predovšetkým asi na rozprávanie o párovaní jednotlivých chutí. Diváci nahliadnu pod pokrievku môjho uvažovania o dezertoch. Môžu sa tešiť špeciálne na rady o foodstylingu, ktorý k pečeniu patrí. Celú show sa budem snažiť pre ne vytvoriť recepty, ktoré nie sú až tak zložité. Takže si ich budú môcť pripraviť k akejkoľvek príležitosti. A najmä sa môžu tešiť na pekné a chutné výsledky!

Mohlo by sa vám páčiť

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií