fbpx
Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

12 mýtov o obľúbených nápojoch, ktoré by sme mali zmeniť

Čo sa týka informácii o jedle a pití, vždy sú nové protichodné myšlienky. Ľudia často hovoria o výhodách a nevýhodách pitia šálky čaju, ako je mätúci mix mýtov, ktorý dostávame o niečom spojenom s naším zdravím.

Mýtus Pravda
– v Coca-Cole je oveľa viac cukru ako v iných sladených nápojoch – v Cole je menej ako 10 % cukru, niektoré džúsy majú oveľa viac
– Coca-Cola môže rozpustiť kúsok mäsa počas niekoľkých dní – Coca-Cola nemôže rozpustiť mäso, ale môže byť použitá na jeho marinovanie
– čaj pripravený v kanvici môžeme nechať 24 hodín – čaj by sa mal vypiť čím skôr, pretože škodlivé chemikálie sa môžu neskôr objaviť
– potrebujeme vriacu vodu, aby sme si mohli uvariť čaj – čierny čaj môžeme uvariť pri teplote 90°C, zelený pri teplote 70°C
– v káve je viac kofeínu ako v čaji – dobre uvarený čaj môže obsahovať viac kofeínu
– len deti môžu piť mlieko – všetci môžu piť mlieko, okrem ľudí, ktorí majú problémy so znášanlivosťou laktózy
– vodka sa pridáva k silnému pivu – môžeme vyrábať pivo až s 13% alkoholu, nemusí sa k tomu pridávať vodka

Foto: en.wikipedia.org
Zdroj: brightside.me

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií