12 mýtov o obľúbených nápojoch, ktoré by sme mali zmeniť
Čo sa týka informácii o jedle a pití, vždy sú nové protichodné myšlienky. Ľudia často hovoria o výhodách a nevýhodách pitia šálky čaju, ako je mätúci mix mýtov, ktorý dostávame o niečom spojenom s naším zdravím.
Mýtus | Pravda |
– v Coca-Cole je oveľa viac cukru ako v iných sladených nápojoch | – v Cole je menej ako 10 % cukru, niektoré džúsy majú oveľa viac |
– Coca-Cola môže rozpustiť kúsok mäsa počas niekoľkých dní | – Coca-Cola nemôže rozpustiť mäso, ale môže byť použitá na jeho marinovanie |
– čaj pripravený v kanvici môžeme nechať 24 hodín | – čaj by sa mal vypiť čím skôr, pretože škodlivé chemikálie sa môžu neskôr objaviť |
– potrebujeme vriacu vodu, aby sme si mohli uvariť čaj | – čierny čaj môžeme uvariť pri teplote 90°C, zelený pri teplote 70°C |
– v káve je viac kofeínu ako v čaji | – dobre uvarený čaj môže obsahovať viac kofeínu |
– len deti môžu piť mlieko | – všetci môžu piť mlieko, okrem ľudí, ktorí majú problémy so znášanlivosťou laktózy |
– vodka sa pridáva k silnému pivu | – môžeme vyrábať pivo až s 13% alkoholu, nemusí sa k tomu pridávať vodka |
Foto: en.wikipedia.org
Zdroj: brightside.me