Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

5 dobrôt z raw stravy, ktoré musíte ochutnať

Raw strava sa pomaly dostáva do povedomia ľudí. Nemusíte sa stať hneď vitariánom, ale niektoré jedlá sú tak výborné, že ich musíte jednoducho vyskúšať.

Pozrite sa na dobroty z raw stravy, ktoré si zamilujete a nemusíte sa báť, že z nich priberiete.

Dôležitým faktom je skutočnosť, že raw pokrmy sa pripravujú pri maximálnej teplote 42 °C.

Banánová nutela

Táto pomazánka je veľmi jednoduchá a zvládne ju ktokoľvek. Stačí, keď rozmiešate banány a avokádo vidličkou, pridáte nepražené kakao a med podľa chuti. Pudingy a iné nezdravé jogurtiky môžete nahradiť týmto čokoládovým krémom, ktorý je zdravší a chutí výborne.

Kešu syr

Orechy sú všeobecne veľmi dôležitou zložkou raw stravy. „Orechy sú vo svojej podstate veľmi unikátnou potravinou. Rovnako ako žĺtok vo vajci je super koncentráciou správnych živín pre reprodukciu zvierat, tak orechy sú rastlinnou verziou zhomaždišťa všetkých dôležitých prvkov pre správnu reprodukciu danej rastliny, uvádza Jana Thompson, sortimentná manažérka sekcie Zdravý svet v predajniach Globus. S orechmi sa dajú v kuchyni vytvárať zázraky.

Môžete si vyskúšať vyrobiť kešu „syr“. Prírodné kešu oriešky nechajte cez noc namočené vo vode. Na druhý deň ich rozmixujte so štipkou soli a niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy. Vznikne vám zdravý mazací raw „syr“.

Ovocná koža

Keď máte sušičku ovocia, túto dobrotu musíte vyskúšať. „Ľubovoľné ovocie orzmixujte na kašičku. Zmes natriete na silikónovú podložku alebo kokosovým olejom potretý papier na pečenie a nechajte sušiť, dokým nevznikne pružná a mäkká placka,“ popisuje výživová poradkyňa Cecílie Jílková.

„Ovocnú kožu môžete nastrihať na nudličky do šalátu, zrolovať a naplniť ovocím ako palacinky a deti bude baviť ju žuvať len tak samotnú,“ dodáva.

Ďalšie dobrotky z raw stravy nájdete na druhej strane článku.

Mohlo by sa vám páčiť

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií