fbpx
Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

5 najlepších spôsobov, ako uvariť víno

Prinášame vám tie najlepšie recepty na prípravu či už červeného, ružového alebo bieleho vareného vína.

Mandarínkové víno

Budete potrebovať:

  • päť mandarínok,
  • liter červeného vína,
  • 200 mililitrov jablkového džúsu,
  • 100 mililitrov rumu,
  • dve celé škorice,
  • jeden badián,
  • päť klinčekov,
  • kryštálový cukor.

Postup: Umyté mandarínky nakrájame na kúsky a vložíme do hrnca spolu s korením. Prilejeme víno, rum a jablkový džús. Premiešame a varíme tak, aby zmes nezačala vrieť. Na koniec pridáme cukor a po pár minútach môžeme podávať.

Zdroj: Unsplash.com/Jonathan Pielmayer

Brusnicovo-hrozienkové víno

Budete potrebovať:

  • 200 mililitrov rumu,
  • štyri lyžice sušených brusníc,
  • dve lyžice sušených hrozienok,
  • liter červeného vína,
  • dve celé škorice,
  • jeden badián,
  • desať klinčekov,
  • pol litra čierneho čaju,
  • jeden pomaranč,
  • kryštálový cukor.

Postup: Hrozienka a brusnice vložíme do misky a zalejeme ich rumom. Zmes necháme odstáť aspoň hodinu. Do hrnca dáme škoricu, klinčeky, badián a nakrájaný pomaranč. Všetko zalejeme čiernym čajom a vínom a privedieme tesne k bodu varu. Nakoniec pridáme aj rum s hrozienkami a brusnicami, premiešame a všetko ešte raz prihrejeme. Dochutíme cukrom a punč je hotový.

Zdroj: Unsplash.com/Joanna Kosinska

Švédsky Glögg

Budete potrebovať:

  • jednu polovicu šálky cukru
  • polovicu šálky vody,
  • 750 mililitrov červeného suchého vína,
  • 750 mililitrov portského vína,
  • jednu šálku brandy,
  • šálku hrozienok,
  • šálku lúpaných mandlí,
  • kôru z pomaranča,
  • trochu zázvoru,
  • desať kardamómových luskov,
  • dve škorice,
  • osem klinčekov.

Chuť korenín sa zintenzívni, ak punč necháme po uvarení ešte odležať. Potom ho môžete opäť prehriať a podávať.

Postup: Vo veľkom hrnci najprv necháme vo vode rozpustiť cukor. Následne doň pridáme víno, brandy, hrozienka a mandle. Pomarančovú kôru, zázvor, kardamóm, škoricu a klinčeky vložíme do sita a ponoríme ich do hrnca. zmes premiešame a zahrievame približne pol hodiny. Sito s koreninami vyberieme a horúce víno môžeme podávať.

Zdroj: Unsplash.com/Alice Donovan

Ružové víno s jablkami a pomarančom

Budete potrebovať:

  • 750 mililitrov ružového vína,
  • jeden badián,
  • dva kusy celého čierneho korenia,
  • štyri klinčeky,
  • jednu celú škoricu,
  • jeden pomaranč,
  • jablko,
  • hnedý cukor.

Postup: Do hrnca vylejeme víno, korenie a cukor podľa chuti. Na miernom ohni zmes privedieme tesne pod bod varu. Nakoniec pridáme umytý a na plátky nakrájaný pomaranč s rovnako nakrájaným jablkom. Zmes premiešame, prihrejeme a hneď podávame.

Zdroj: Unsplash.com/Nathan Dumla

Biele varené víno s jablkom

Budete potrebovať:

  • Pol litra bieleho vína,
  • jednu celú škoricu,
  • päť kusov klinčekov,
  • jednu polovicu badiánu,
  • jedno jablko,
  • hnedý cukor.

Postup: Do hrnca vložíme jablko nakrájané na plátky a okoreníme ich. Pridáme doň víno a cukor podľa vlastnej chuti. Zahrievame ho na miernom ohni, no tesne pred tým, než začne vrieť, hrniec odstavíme. Horúcu tekutinu nalejeme do pohárov a ozdobíme jablkom a koreninami.

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií