Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Denník cestovateľky 2: Prečo by si mal unikátnu Maltu či Španielsko navštíviť? Tu sú dôvody

V tomto článku si predstavíme ďalšie 4 turistické destinácie, ktoré precestovala študentka marketingovej komunikácie Michaela Galušová. Prvú časť, v ktorej nám povedala o Egypte, Maroku, Holandsku a Nórsku, si môžete prečítať tu.

Malta

Hlavné mesto Valleta sa vyznačuje nádhernými záhradami, ktoré sídlia nad prístavom. V tomto meste sa nachádza starobylá katedrála, ktorá je charakteristická unikátnou pozlátenou výzdobou. Jedinečným skvostom katedrály je obraz od svetoznámeho maliara Caravaggia. Valleta je špecifiká aj kvôli Palácu veľmajstra, ktorý je bohatý na históriu maltézskych rytierov. 

Malta je atraktívna aj množstvom kostolov; údajne ich v jej prostredí sídli až 360. Architektúra je známa úzkymi uličkami, ktoré dopĺňajú nádherné, detailne vyzdobené balkóny. Cestovný ruch je rozšírený nielen vďaka krásnemu prostrediu, ale aj množstvu barov a reštaurácií. Krajina pozostáva z dvoch ostrovov, medzi ktorými premávajú  trajekty. Malta je suchý ostrov, kde žije prevažná väčšina obyvateľstva. Ostrov Gozo ľudia volajú aj zelený ostrov, pretože sa tam venujú najmä poľnohospodárstvu, čo je cítiť aj na vynikajúcom jedle s nádychom talianskej kuchyne.

Starobylé mesto Valleta.
Starobylé mesto Valleta. Zdroj: Michaela Galušová

Slovinsko

Slovinsko môžeme na začiatok predstaviť ako najvyspelejšiu krajinu bývalej Juhoslávie. V Slovinsku sa nachádzajú dve atraktívne jazerá: Bled a Bohinj. S krásou prírody súvisí aj vodopád Savica, ktorý je vytvorený v štýle alpského typu. Známa atrakcia je Predjamský hrad. Na rozdiel od iných hradov, ktoré sa prevažne týčia nad skalou, tento hrad je umiestnený priamo v skale. Vedľa neho sa nachádzajú tiež najväčšie a najkrajšie jaskyne.

Hlavné mesto Ľubľana sa vyznačuje krásnou architektúrou. Zvláštnosťou je trojmostie nad riekou Sáva. Ak ste zvedaví na stravu, príprava jedál je ovplyvnená rakúskou kuchyňou. Podávajú sa rezne a nesmie chýbať ani pivo.

Nádherné mesto Ľubľana.
Nádherné mesto Ľubľana. Zdroj: Michaela Galušová

Španielsko

Najúrodnejšiu časť Španielska s obrovským množstvom pamiatok tvorí oblasť Andalúzia. V tejto krajine sa nachádza prístavné mesto Malaga, ktoré je zároveň hlavným mestom Andalúzie. Španielsko je unikátne mnohými oblasťami, ako napríklad starobylou pevnosťou, veľkým štadiónom či Picassovým múzeom.

More je prevažne studené. V blízkosti Malagy sa nachádza pobrežie Gibraltár. Je nutné prejsť cez frekventované letisko. Zvláštnosťou je, že sa v tejto oblasti vyskytujú opice, ktoré sú natoľko odvážne, že sa neboja ľuďom kradnúť veci z tašiek. V blízkosti Gibraltáru je vojenská základňa Veľkej Británie, do ktorej je možné sa prepraviť aj loďou. Hlavná ulica je zostavená v štýle malých anglických miest, pre ktoré sú charakteristické červené telefónne búdky.

Atraktívne budovy v Španielsku.
Atraktívne budovy v Španielsku. Zdroj: Michaela Galušová

Tunis

Zaujímavosťou v tejto krajine je staré mesto Medina, v ktorom sa vyskytujú typické arabské obchody v štýle bazárov. Prevažne sa tu predávajú dekoračné suveníry, ale aj korenia, mäsiarstvo (ťavie mäso), zlate náhrdelníky, koberce, vázy a misy.

Turisticky navštevovaná oblasť Sousse sa vyznačuje piesočnatou plážou a policajnými príslušníkmi jazdiacimi na koňoch. Ak sa tešíte na more, je potrebné byť značne opatrný, pretože sa v ňom nachádza množstvo medúz. Typickým jedlom a surovinami sú kuskus, baranie mäso, paradajky, paprika, rybie špeciality aj špeciálny chlieb.

Aj takýto pohľad je možný v Tunise.
Aj takýto pohľad je možný v Tunise. Zdroj: Michaela Galušová
Mohlo by sa vám páčiť

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií