Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Ak milujete netradičné recepty, tak plnený patizón si určite zamilujete

Skúšanie nových receptov bezpochyby patrí ku každej gazdinke. Ak dnes potrebujete potrebnú dávku inšpirácie, tak pre vás máme nový recept na plnený patizón.

Plnený patizón

Ingrediencie:

1 patizón
125 g bryndze
1 veľká cibuľa
Za hrsť na kocky nakrájanej údenej slaniny
2 paradajky
2 PL strúhaného syra
olivový olej
soľ
tymián
bazalka
Postup:
1. Patizón zvrchu rozkrojíme, vyberieme dužinu s jadierkami, vnútro vydlabeme a nakrájame na kocky.
2. Patizón preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a predpečieme ho v rúre vyhriatej na 200°C. Pečieme 20 minút.
3. Medzitým si na cibuľke opražíme slaninku, pridáme nakrájané vnútro patizóna a pokrájané paradajky. Pridáme soľ a bylinky, podlejeme 1 dcl vody a udusíme do mäkka, kým sa voda neodparí a odstavíme z ohňa.
4. Do podusenej zmesi pridáme bryndzu a dobre premiešame.
5. Touto zmesou naplníme patizón, posypeme strúhaným syrom a dáme na 25 minút zapiecť do rúry vyhriatej na 200°C.
6. Na záver ozdobíme zelenou cibuľkou. Dobrú chuť!
plneny-patizon
V prípade, že sa o svoje recepty chcete podeliť aj vy, napíšte nám na klochersk@gmail.com a my ich s radosťou uverejníme.
Mohlo by sa vám páčiť

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií