fbpx
Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Babičkine lekvárové buchty – potešia nejedného maškrtníka

Máte doma maškrtníkov? Pripravte im tieto rýchle babičkine lekvárové buchty. Zaručene vám nestihnú ani vychladnúť a už po nich nebude ani stopy 🙂

Máte tip? napíšte nám mailom

Recept na babičkine lekvárové buchty:

Čas prípravy: 90 minút
Počet porcií: 6

Ingrediencie:
Na kvások:

  • 1 kocka droždia
  • 3 dcl mlieka
  • 1 čl cukru

Cesto:

  • 600 g polohrubej múky
  • 1 vajce
  • 1 PL cukru
  • štipka soli
  • kvások
  • vajce na potretie
  • práškový cukor na posypanie

Postup:

  1. Do vyššej nádoby nalejeme teplé mlieko, pridáme 1 čl cukru a droždie. Rozmiešame, prikryjeme a necháme 10-15 minút vzísť.
  2. Do misy preosejeme múku, pridáme trochu soli, vykysnutý kvások, cukor a vajce  a vypracujeme vláčne cesto, ktoré prikryjeme a necháme ho na teplom mieste vykysnúť.
  3. Vykysnuté cesto opatrne vyklopíme na pomúčenú dosku, jemne ho rozvaľkáme na asi 1 cm plát a širším pohárom povykrajujeme kolieska, na ktoré uložíme kôpky slivkového lekváru. Kolieska uzatvoríme, dlaňami spracujeme na gule, ktoré ukladáme na plech potretý olejom alebo vystlaný papierom na pečenie jednu vedľa druhej.
  4. Necháme ešte 10 minút podkysnúť, potrieme rozhabarkovaným vajíčkom a upečieme v rúre vyhriatej na 175°C.
  5. Po upečení posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!

buchty1

buchty2

buchty3

buchty4

buchty5

buchty6

Máte tip? napíšte nám mailom

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií