Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Bielkové pusinky s jahodami, jogurtom a kvapkou brandy

Dezerty zo šľahaného bielku a cukru sa nenazývajú „pusinky“ pre nič za nič. Vďaka neskutočne krehkej štruktúre a jemnej chuti vás totiž doslova omámia, rovnako ako ten najsladší bozk.

Bielkové pusinky sú naozaj jednoduché na prípravu, a keďže pevne držia tvar, poslúžia i ako chutné jedlé mištičky. Vyskúšajte ich v kombinácii s jahodami a jogurtom, ktorý zrel v tégliku (napr. Hollandia). Červené ovocie dodá dezertu šťavu, tradične vyrobený jogurt utlmí sladké tóny cukru a vykúzli jedinečnú, jemne kyslú bodku chuti, ktorá sa hladko rozplynie na jazyku. Keď jahody pred servírovaním pokvapkáte troškou čerešňovej brandy, dostane váš dezert elegantný rozmer a na tanieri sa po ňom zapráši.

Bielkové pusinky s jahodami, jogurtom a kvapkou brandy

Doba prípravy: 90 minút

Na porcie pre 4 osoby budete potrebovať:

3 vaječné bielky

3 lyžice kryštálového cukru

1 lyžicu práškového cukru

1 lyžicu zemiakového škrobu (solamylu)

1 lyžicu čerešňovej brandy (nie je nutné)

400 gramov jahôd

200 gramov bieleho Gazdovského jogurtu Hollandia

lístky mäty na ozdobu

Postup:

Začneme s prípravou pusinkových mištičiek. Z bielka pomaly vyšľahávame sneh a postupne zapracujeme oba druhy cukru a škrob. Šľaháme tak dlho, kým sa na zmesi nezačnú tvoriť pevné špičky. Potom si na plech pripravíme papier na pečenie, z tuhého snehu na ňom vytvoríme štyri kôpky a do každej z nich urobíme jamku. Sušíme približne hodinu v predhriatej rúre na 100 °C. Medzičasom si pripravíme jahody.

Červené ovocie omyjeme, zbavíme stopiek a pokrájame na menšie kúsky. Pokiaľ chceme použiť čerešňové brandy, pokvapkáme nakrájané jahody a necháme marinovať. Hotové bielkové mištičky necháme vychladnúť, naplníme jahodami a dozdobíme jogurtom a mätou.

Bielkové pusinky s jahodami, jogurtom a kvapkou brandy
Zdroj: Klocher.sk

Tip: Pri šľahaní bielok môžete do zmesi pridať i štipku bio sušenej levandule, ktorá pusinky kúzelne prevonia.

Mohlo by sa vám páčiť

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií