Milé gazdinky, prinášame vám ďalší jednoduchý a rýchly recept, ktorý nám do redakcie zaslala naša čitateľka. Pri príprave obedu sa tak už nemusíte trápiť, ale môžete vsadiť na náš tip – Bryndzové halušky.
K postupu prikladám aj fotogalériu. Prajeme vám dobrú chuť!
Slovenská klasika: Bryndzové halušky
Počet porcií: 4
Čas prípravy: 1 hod.
Ingrediencie:
600g očistených zemiakov
320g polohrubej múky
1 vajce
soľ
250g bryndze
4PL kyslej smotany
200g údenej slaniny
Postup:
1. Zemiaky nastrúhame najemno alebo narežeme na kocky a rozmixujeme.
2. Pridáme soľ, vajce a polohrubú múku. Dôkladne miešame, kým nezískame kompaktnú stredne hustú masu.
3. V hrnci dáme zovrieť 3,5l vody, do ktorej pridáme 1čl soli. Cez sitko na halušky cesto prepasírujeme do vriacej vody, premiešame a necháme povariť 7-10 minút.
4. Medzitým si do väčšej misy roztlačíme bryndzu a pridáme smotanu. Slaninku si nakrájame na kocky a v hrnci popražíme do chrumkava.
5. Keď sú halušky uvarené, precadíme ich cez sito s menšími otvormi, necháme odkvapkať a pridáme do misy s bryndzou. Dôkladne premiešame, naberieme na taniere, ozdobíme slaninkou a podávame.
V prípade, že sa o svoje recepty chcete podeliť aj vy, napíšte nám na klochersk@gmail.com a my ich s radosťou uverejníme.