Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Čokoládová torta na raňajky? Vedci tvrdia jednoznačne áno!

Ukázalo sa, že konzumácia čokoládovej torty na raňajky je dobrá pre náš mozog a náš pás. Vedci na Syracuse University v New Yorku nedávno vykonali rozsiahle štúdie u 968 ľudí vo veku 23 až 98 rokov. Ich stravovacie návyky sa nikdy nezmenili.

Pokus ukázal, že čokoláda má priamy vplyv na naše kognitívne schopnosti a jej pravidelná konzumácia nám môže výrazne zlepšiť pamäť a rozvíjať naše abstraktné myslenie.

Pred niekoľkými rokmi ukázali výskumníci na Tel Aviv University, že jedia čokoládu každé ráno. Tvrdili, že im to pomáha v práci. Napriek rozsiahlemu predpokladu, že ľudia by mali znížiť konzumáciu čokolády, keď sa snažia schudnúť, sa zistilo, že môže pomôcť človeku so stratou nadváhy.

„Keď sa zobudíte, váš mozog potrebuje energiu okamžite,“ hovorí Dr. Daniela Jakubowicz, ktorej sa kniha Big Breakfast Diet stala bestsellerom. „Je to časť dňa, keď vaše telo premieňa jedlo na energiu. “

Čokoláda by sa nemala jesť neskôr ako o 9 ráno. Podľa pani Jakubowicz, ľudia, ktorí jedia sacharidy, bielkoviny a 600 kalórii z dezertu, stratia väčšiu váhu ako tí, ktorí zjedia 300 kalórii na raňajky v neskoršom čase.

cokoladova-torta

Takže, čo je prítomné v čokoláde, ktorá má tak pozitívny vplyv? Odborníci hovoria, že ide o živinu nazývanú flavonoid (vyskytuje sa v jedlách rastlinného pôvodu), a predstavuje až 20 % z látky prítomnej v kakaových bôboch. Vysoké hladiny flavonoidu môžeme nájsť v čaji, červenom víne a ovocí ako hrozno a jablká.

Takže nabudúce nemusíme zveličovať či si dať čokoládu, alebo nie. Dajme si ju na raňajky a náš mozog aj náš pás nám povedia „ďakujem“.

Zdroj: brightside.me

Mohlo by sa vám páčiť

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií