Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Odlakovač na nechty s acetónom alebo bez – ktorý používať?

Je ten váš a acetónom alebo bez neho?

Nájdu sa ženy, ktoré si nechty v živote nelakovali. Potom sú tu také, ktoré si ich lakujú a nechajú ich tak, kým sa lak sám nezošúcha. No a potom také, ktoré musia mať vždy poruke odlakovač. A práve odlakovač je spomínaný prostriedok, ktorý u žien vyvoláva otázniky. Na trhu totiž dostať dva druhy – odlakovač s acetónom a bez neho.

Ktorý je lepší a zdravší pre naše nechty a čo dokáže acetón?

ruky

Odlakovač bez acetónu

Odlakovače tohto druhu sú veľmi vhodné pre všetky ženy. Síce trvá dlhšie, kým lak odstránite, no neškodia nechtom a obsahujú výťažky z bylín, vitamíny, regeneračné a ochranné látky, ktoré nechty posilnia a očistia od laku. Napriek tomu, že tento typ odlakovača je zdravší a šetrnejší ako ten acetónový, aj pri tomto si treba dať pozor na vysúšanie nechtov a ich okolia, a preto by bolo vhodné po každom odlakovaní použiť hydratačný krém.

Odlakovač s acetónom 

Oproti prvému spomínanému typu má tento odlakovač nízku cenu a odstránenie laku z nechtov trvá pomerne kratšie. Čas sa však nerovná kvalite, a preto by ste si na tento druh mali dávať pozor. Môže totiž narušiť štruktúru nechtov a viac vysúša nechtovú platničku a okolie nechta. Je typický zápachom, takže pri zdĺhavom aplikovaní alebo používaní v malej/zle vetranej miestnosti môže dôjsť k nevoľnosti alebo miernemu omámeniu, únave. Vysušuje tiež okolie nechta, takže nie je vhodný pre ekzematikov, alergikov a ľudí, ktorí majú problémy s očami – dráždi totiž aj oči, zriedkavo aj dýchacie cesty.

Acéton je zložka, ktorá je agresívna, no napriek tomu sa nachádza v kozmetickom prípravku, akým je odlakovač. Vedeli ste však, že acetón alebo aj odlakovač s jeho zložkou dokáže rozpustiť polystyrénový pohár? Alebo rovno aj 20 polystyrénových pohárov na sebe?

Zdroj: youtube.com Foto: pixabay.com

Mohlo by sa vám páčiť

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií