fbpx
Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Domáca zmrzlina? Prečo nie?!

Hoci si milovník leta, ku ktorému patrí slnko, voda a teplo, potrebuješ sa niečim schladiť! Najčastejšie si dáš chladený nápoj alebo svoju obľúbenú zmrzlinu.

Napadlo ťa vyrobiť si zmrzlinu doma? Ak nie, nevadí! S týmto receptom si určite hravo poradíš a môžeš sa pochváliť svojou vlastnou zmrzlinou! Je to jednoduché a nebude ťa to stáť veľa. Z kuchynských náradí toho nepotrebuješ veľa. Stačí ti sklenená miska, varecha, šľahač a umelá dóza, ktorú dáš neskôr do mrazničky. Na svoju zmrzlinu potrebuješ tieto ingrediencie:

-Smotana na šľahanie – kyslá smotana je najvhodnejšia pri vanilkovej zmrzline, no pri ovocných zmrzlinách narúša chuť ovocia. Dodáva zmrzline jemnosť a samozrejme krémovú chuť.

– Mlieko – Aby tvoja zmrzlina bola chutná, musíš použiť plnotučné mlieko. Pri použití nízkotučného mlieka môže byť zmrzlina príliš riedka.

– Cukor – Dodá tvojej zmrzline sladkosť. Samozrejme môžeš použiť aj med, či trstinový cukor.

– Ochucovadlo – Pridá tvojej zmrzline konkrétnu chuť. Samozrejme môžeš použiť surové ovocie, ktoré rozmixuješ apod.

– Vajcia- Dodajú stuhnutie zmesi a pevný tvar, no nie sú nevyhnutné pri výrobe práve tej tvojej zmrzliny.

Postupuj podľa tohto receptu a tvoja zmrzlina bude skvelá!

Priprav si:

– 1 šálku plnotučného mlieka

– 1 šálku cukru

– 1 šálku pol na pol (polovica šálky mlieko, polovica cukor)

– 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu (zmixované ovocie, samozrejme väčšie množstvo)

– 2 šálky chladenej smotany na šľahanie

– štipku soli

Mlieko si zohrej do bublania a nechaj iba trochu vychladnúť. Potom pridaj vanilkový extrakt, ktorý miešaj pokiaľ sa ti nerozpustí. Samozrejme miešaj ďalej a pomaly pridávaj ostatné ingrediencie. Všetko sa musí pekne zmiešať a tvoriť jednu hmotu! Prelej to do misky a vlož do ďalšej misky s chladnou vodou. Hneď ako to schladne, misku zakry a daj do chladničky na 4 až 30 hodín. Dodá to tvojej zmrzline lepšie vlastnosti. Po uplynutí času misku samozrejme vyber a premiešaj svoju nedokončenú zmrzlinu. Potom misku znovu prikry a vlož do mrazničky na cca 2 hodiny. Neskôr ju vyber, vymiešaj ručným mixérom/šľahačom a znovu vlož do mrazničky. Tvoja zmrzlina musí mrazničku navštíviť podľa tvojho odhadu, závisí to na hustote. Potom to dochuť nakrájaným ovocím, sušienkami alebo čokoládou. Vlož do mrazničky, ešte chvíľu vydrž a tvoja vlastná zmrzlina sa môže konzumovať!

Tak šup šup! Vyrob si aj TY tú svoju! 🙂

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií

"