Recept: Domáci punčový zákusok ako z cukrárne
Upečte si spolu s nami tento výborný punčový zákusok. Možno vyzerá zložito, no jeho príprava je jednoduchá, zaručene sa vám podarí a bude vyzerať ako z cukrárne.
Punčový zákusok sú veľmi obľúbený, no niekedy môže byť problém nájsť ten správny recept. Preto sme si pre vás pripravili recept na skvelý domáci punčový zákusok. Ak neviete čo upiecť na narodeniny alebo inú oslavu, tento zákusok je skvelá voľba. Punčové rezy sú veľmi chutné a u nás doma ich pripravujeme veľmi často. Tento recept je vhodný aj pre začínajúce gazdinky, je rýchly a úplne jednoduchý.
Recept na domáci punčový zákusok
Počet porcií: veľa 🙂
Čas prípravy: 90 minút
Ingrediencie na domáci punčový zákusok:
1. piškótové cesto:
- 6 žĺtkov
- sneh zo šiestich bielkov
- 300 g kryštálového cukru
- 1,5 dcl vlažnej vody
- 1,5 dcl oleja
- 1 vanilínový cukor
- 300 g hladkej múky
- 3/4 balenia prášku do pečiva
2. piškótové cesto:
- 4 žĺtky
- sneh zo štyroch žĺtkov
- 200 g kryštálového cukru
- 1 dcl vlažnej vody
- 1 dcl oleja
- 1/2 vanilínového cukru
- 200 g hladkej múky
- 1/4 bal. prášku do pečiva
- červené potravinárske farbivo
Sirup:
- 3 dcl vlažnej vody
- 300 g kryštálového cukru
- 25 ml rumu
- 2 PL punčovej esencie
- 1,5 dcl červeného ovocného sirupu
Poleva:
- 300 g práškového cukru
- šťava z jedného citróna
- tenší plátok masla
- 1 bielok
- červené potravinárske farbivo
Postup:
Cesto 1:
Žĺtka vymiešame s cukrom a vanilínovým cukrom do penista. Pridáme vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na dva plechy a upečieme.
Cesto 2:
Postup je rovnaký ako pri prvom ceste, ale upečieme z neho iba jeden plát. Pri miešaní pridáme do cesta trochu červeného farbiva.
- Tenšie pláty natrieme lekvárom. Na prvý tenší plát dáme hrubší ružový. Polejeme ho sirupom-opatrne, aby sirup nestekal po okrajoch. Použijeme všetok pripravený sirup.
- Preložíme druhým tenším plátom džemovou stranou dole. Pritlačíme. Na vrch už nedávame nič, iba rovnomerne nanesieme punčovú polevu. Necháme odstáť v chladničke najlepšie do druhého dňa. Krájame mokrým nožom na menšie rezy. Dobrú chuť.