fbpx
Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Extrémne teplotné rekordy na Sibíri. Namerali niečo cez +30 °C

Extrémne teplotné rekordy namerali počas 25. apríla v oblasti ruského regiónu Krasnojarsk. Teploty sa tam vyšplhali až na tropické hodnoty, ktoré v oblasti nemajú obdobu.

Máte tip? napíšte nám mailom

Extrémne teplotné rekordy zasiahli počas uplynulých dní južnú časť Sibíri. V oblasti mesta Krasnojarsk vystúpili teploty na rekordné hodnoty, ktoré presiahli +30 °C.

Napriek tomu, že teploty boli rekordné, vysoké teploty v tejto časti Sibíri nie sú až tak nezvyčajné. Napríklad na stanici Boguchany je priemerná maximálna denné teploty pre toto obdobie na úrovni okolo +10 °C a predošlé rekordy za apríl sa pohybovali medzi +15 a +25 °C.

Vývoj aprílovej teploty v roku a historické rekordy zdroj EKMeteo
Vývoj aprílovej teploty v roku a historické rekordy, zdroj: EKMeteo

Počas 25. apríla namerali na stanici Suhobuzimskoe až +32,1 °C, čím bol prekonaný historický aprílový rekord na stanici.

Teplotné rekordy boli prekonané aj na stanici Boguchany, kde namerali +31,0 °C, predošlý rekord z 25.1.2011 činil +25,1 °C. Rekord tak bol prekonaný až o necelých 6 °C.

Z ďalších staníc, kde boli prekonané mesačné rekordy:

  • Tayshet +31,0 °C
  • Nizhneudinsk +31,0 °C
  • Toora-Hem +29,1 °C
  • Tulun +28,6 °C
  • Vanavara +25,3 °C
  • Strelka-Chunya +19,7 °C

Takto vyzerali teploty v Krasnojarsku počas 25. apríla.

Maximálne teploty v Krasnojarskej oblasti počas apríla zdroj Ogimet
Maximálne teploty v Krasnojarskej oblasti počas apríla, zdroj: Ogimet

Vysoké teploty sa tam očakávajú aj počas najbližších dní, no rekordy by už ohrozené byť nemali. Viac správ o počasí nájdete na iMeteo.sk - Najnovšie informácie o počasí pre Slovensko a svet.

Prečítajte si tiež:
Rusko ukončilo s NATO všetku spoluprácu, vyhlásil ruský minister zahraničných vecí
Máte tip? napíšte nám mailom
Zdroj imeteo.sk

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií