fbpx
Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Obaly z bonbónov nemusíme hneď zahodiť do koša. Inšpirujte sa týmto umelcom a precvičte si jemnú motoriku

Všetky sladkosti, malé i veľké, kúpite zväčša v obale. Niektoré ho majú farebný viac, iné menej. Jeho prevedenie sa v mnohých prípadoch líši, no je mimoriadne dôležité.

Nikto by si predsa nekúpil niečo, čo by vyzeralo už na prvý pohľad čudne. Mnohí by predpokladali, že rovnako čudne to bude vyzerať aj po rozbalení a rovnako čudne to bude aj chutiť.

Zlatý obal, to bude určite Ferrero Rocher

Niektoré obaly sú také notoricky známe a rokmi obkukané, že sa ani nemusíme pozrieť na daný produkt a hneď vieme identifikovať značku. Tak je to aj pri bonbónoch Ferrero Rocher. Ak zhrešiť, tak jedine s bonbónmi v mliečnej čokoláde s drvenými vlašskými orechmi na vrchu a celým lieskovcom vo vnútri. 

O radosti z každého zahryznutia by ste vedeli rozprávať hodiny. Zvlášť, ak držíte nejakú prísnu diétu, ste v poslednej fáze a každú sekundu premýšľate, či to nevzdať. Ak patríte medzi túto skupinu ľudí, nepotešíme vás. Na to, aby ste vytvorili nasledovné kreácie, budete potrebovať veľa, skutočne veľa papierikov z týchto bonbónov. Ako ich získate? Tak, že tieto čokoládovo-orechové guľôčky najskôr zjete. 

Pre všetkých tých, ktorí sa snažia žiť zdravo, to zrejme nebude najlepší nápad. Na druhej strane zas potešíme všetkých, ktorí dbajú na životné prostredie a nedajú dopustiť na recykláciu. Keďže zvyšujúci odpad sa stáva pre ľudí i zvieratá veľkým problémom, je načase hľadať efektívne riešenia, ktoré by túto nelichotivú situáciu zlepšili.

Ako by sa dal opätovne využiť odpad?

Mnohí z nás sú zvyknutí, že aj úplne obyčajný obal z cukríka je jednorazová vec, ktorá slúži iba na jeho ochranu a propagáciu, a preto po rozbalení patrí do koša. Na tom by nebolo nič zvláštne, keby neprišiel čínsky umelec Ciro Wai a neukázal by nám, že sa to dá urobiť aj inak. Lepšie.

Vytvára pôsobivé miniatúry zo zlatých fólií z bonbónov Ferrero Rocher. Nielenže sa takýmto spôsobom kreatívne „zbavuje” odpadu, ale vytvára z neho i zaujímavé vecičky, ktoré si zaslúžia potlesk. Priznáva, že ako prvú vyrobil známu žltú postavičku Pikachu a neskôr sa k nemu pridala celá séria čínskeho zverokruhu. Všetky si môžete pozrieť na jeho instagramovom účte

Ciro sa môže pokojne zaradiť k najtrpezlivejším ľuďom na svete, čo poviete?

Domáce Ferrero Rocher

Ak milujete tieto čokoládovo-orieškové bonbóny a už teraz sa tešíte, ako si ich dáte hneď po príchode zo školy/práce, niečo by ste mali vedieť. Môžete si ich pripraviť aj sami doma. Tentoraz ich budete môcť zjesť koľko len chcete a bez výčitiek svedomia. Skúste túto vylepšenú verziu bez rafinovaného cukru.

Guľôčky vyzerajú už na prvý pohľad veľmi dobre, rovnako tak aj chutia. Zdroj: recipes.28bysamwood.com

Budete potrebovať:

  • 520 g lieskových orechov,
  • 120 g vlašských orechov,
  • vlašské orechy podľa uváženia na náplň a posýpku,
  • 200 g čokolády (85 %),
  • 30 g ryžovej melasy,
  • 30 g kokosového oleja,
  • 1 – 2 polievkové lyžice kokosového mlieka,
  • 30 g raw kakaa,
  • 1 polievkovú lyžicu vanilkového prášku.

Postupujte nasledovne:

  1. Rúru vyhrejte na 180 stupňov. Všetky lieskové orechy poukladajte na plech a pečte 8-10 minút, pokým nezhnednú a šupka sa nezačne odlupovať. Vyberte ich, dajte ich vychladnúť a následne odstráňte šupky.
  2. 120 g vlašských orechov a všetky ostatné už napísané ingrediencie okrem čokolády vložte do sekacieho mixéra a rozomeľte – vytvorte akési „orieškové maslo”.
  3. Zmes následne dajte na 30 minút do chladničky. Vlašské orechy rozdeľte na tie, ktorá využijete na posýpku a tie, ktoré využijete na náplň. Orechy na posýpku nasekajte na drobné kúsky.
  4. Do vychladenej plnky vložte vždy jeden orech a vytvarujte guľôčku. Hotové guľôčky vložte na jednu hodinu do chladničky.
  5. Čokoládu roztopte v horúcom kúpeli.
  6. Vychladené guľôčky ponorte po jednej do čokolády a následne obaľte nasekanými orechmi. Po dokončení ich opäť vložte do chladničky minimálne na 2 hodiny. 

Prajeme dobrú chuť.

Zdroj: instagram.com/Ciro Wairecipes.28bysamwood.com, designyoutrust.com

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií