fbpx
Voňavý Festival Káva Čaj Čokoláda je tu. Prinášame program festivalu

Voňavý Festival Káva Čaj Čokoláda je tu. Prinášame program festivalu

Už tento štvrtok a piatok sa Stará Tržnica v Bratislave premení na raj výberových káv, exotických čajov a poctivej čokolády. 

Príďte spolu s nami spoznať najlepších baristov, pražiarov, chocolatierov či teatendrov. Ani neviete, čo to vlastne je? O dôvod naviac zúčastniť sa na festivale. Okrem ochutnávok tých najkvalitnejších káv z domácich i zahraničných pražiarní, výberových čajov či ručne robených cukroviniek na vás čaká bohatý sprievodný program. Prevedie vás novými trendmi, tradičnými postupmi a bohatou kultúrou.

Na podujatí Festival Káva Čaj Čokoláda si okrem iného môžete spraviť radosť množstvom praktických remeselných výrobkov, originálnych ručne vyrábaných šperkov, jedinečných dizajnérskych kúskov či pútavou literatúrou alebo umením. K tomu krehučké makrónky, vláčne donuty alebo horúce belgické vafle. Máme pokračovať? Mikuláš a Vianoce sa nezastaviteľne blížia a vy si môžete byť 100 %-ne istí, že na festivale zoženiete darčeky, po ktorých sa budú vaši obdarovaní zalizovať až za ušami!

Historická budova Starej tržnice na Námestí SNP v Bratislave bude pre vás otvorená od 9.00 do 20.00 a okrem pestrej výstavy sa môžete v rámci programu tešiť na prednášky, súťaže, umelecké expozície, workshopy.

Tak neváhajte a venujte tieto dva dni sebe a opantajte sa jedinými “drogami”, ktoré sú legálne a povolené, v rozumnej miere dokonca aj zdraviu prospešné. Na chvíľku sa zastavte a utečte pred zhonom pracovných dní, stretnite sa so svojimi priateľmi a nechajte sa rozmaznávať. Zaslúžite si to.

Navnaďte sa našou galériou a nakuknite, aké maškrty budú na festivale na vás čakať. Ale pozor! – za tečúce slinky nezodpovedáme.

A čo si jednoznačne nesmiete nechať ujsť? Prinášame vám kompletný program, v ktorom si každý z vás nepochybne nájde to svoje.

ŠTVRTOK 15.11.2018:

Hlavný Stage (prízemie):

10:00 – 10:15 – Otvorenie festivalu
10:45 – 11:30 – Trendy v komunikácii so zákazníkmi
11:45 – 12:45 – Mixológia, barmanská Live show
13:00 – 13:45 – Michal Baniar, tvorba minidezertov na pódiu
14:00 – 15:00 – Kávovary CIME, predstavenie noviniek, diskusia
15:15 – 16:15 – Marián Mazák – Tretia vlna vo svete čaju a prečo vlastne piť čaj. Tea Art Show
16:30 – 17:30 – SCA – panelová diskusia: Marketing vo výberovej káve
17:45 – 19:00 – Latte Art Live. Show zameraná na kreslenie mliečnou penou do espressa

ChillOut Stage (poschodie):

13:00 – 14:00 – Literárny klub: Spojenie kávy a literatúry, diskutujú František Malík a Erik Šimšík
14:30 – 15:30 – Adrián Krišák – Najlepšie espresso neexistuje
16:00 – 17:00 – Ivan Klas – RUBY ružová čokoláda
17:30 – 19:30 – cestovateľské kino s BUBO – Maroko, Island

WorkShop zóna (poschodie):

12:00 – 13:00 – WORKSHOP: ako na domácu prípravu espressa
14:00 – 15:00 – Senzorický cupping s Black. Párovanie kávy s ovocím
16:00 – 17:00 – WORKSHOP: ako na prípravu alternatív doma

PIATOK 16.11.2018:

Hlavný Stage (prízemie):

09:30 – 15:00 – SLOVAKIA MOCCAMASTER CHAMPIONSHIP
15:15 – 16:15 – Black. – interaktívna prednáška Espresso a dizajn – servírovanie
16:30 – 17:30 – Čajový dom – Gaba čaje, prednáška spojená s ochutnávkou
17:45 – 19:00 – Latte Art Live. Show zameraná na kreslenie mliečnou penou do espressa

ChillOut Stage (poschodie):

14:30 – 15:30 – LYRA – čo sa skrýva za každou tabuľkou čokolády? Prednáša Karol Stýblo
16:00 – 17:00 – Kakao ako posvätná plodina starých Mayov a Aztékov – prednáša o.z. ProMaya
17:30 – 19:30 – cestovateľské kino s BUBO – Vietnam, Kambodža, Jordánsko, Izrael

WorkShop zóna (poschodie):

11:00 – 12:00 – Degustácie čajov typu SENCHA, vedie Marián Mazak
12:30 – 13:30 – Degustácia čerstvých Oolongov z Taiwanu, vedie Marián Mazák
14:00 – 15:00 – Degustácia čiernych čajov z Darjeelingu, vedie Marián Mazák
15:30 – 16:30 – Cupping výberovej kávy pod vedením GORIFFEE roastery

Sledujte festival aj na Facebooku.

Zmena programu vyhradená.

Google+ Linkedin

Umenie mlčať je ťažšie ako schopnosť hovoriť. Mnohí hovoria, lebo nevedia mlčať a mnohí mlčia, lebo nevedia čo povedať. Dať slová na papier umožní neumlčať vypovedané, alebo vypovedať umlčané. Napísané dáva možnosť oživiť premlčané a zvýrazniť nevypovedané. Práve pre to píšem. :)