Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Aj vy radi grilujete? Toto je top 5 najlepších receptov z grilu, po ktorých sa budete zalizovať

Grilovanie k letu jednoducho patrí. Ak vás omrzeli klasické klobásky, prečítajte si tento článok a inšpirujte sa skvelými receptami z grilu.

1. Živánska na grile

grilovanie
Zdroj: unsplash.com

Ingrediencie:

  • bravčová krkovička
  • zemiaky
  • kuracie rezne
  • klobása
  • prerastená slanina
  • červená cibuľa
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • olej

Postup:

  1. Klobásu a zemiaky nakrájame na kolieska, slaninu na menšie kocky, cibuľu na polmesiačiky.
  2. Rozprestrieme si alobal, na ktorý poukladáme zemiaky, na ne plátok krkovičky a kuracieho rezňa. Zmes osolíme a okoreníme a pridáme na ňu klobásu, slaninu, cibuľku a pokvapkáme repkovým olejom.
  3. Alobal dôkladne uzavrieme a pomaly grilujeme na nepriamom ohni až dovtedy, kým mäso nezmäkne.

2. Grilované rebierka

grilovanie
Zdroj: unsplash.com

Ingrediencie:

  • bravčové rebierka
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • sladká mletá paprika
  • olej

Marináda:

  • 1 deci piva
  • 1 polievková lyžica medu
  • 1 polievková lyžica sladkej mletej papriky
  • 4 polievkové lyžice kečupu

Postup:

  1. Koreniny zmiešame spolu s olejom. Zmesou, ktorá nám z korenín vznikne, potrieme rebrá, zabalíme ich do alobalu a necháme hodinku odležať.
  2. Zabalené rebierka dáme na gril a pomaly grilujeme. Počas grilovania rebierka obrátime, aby sa prepiekli z oboch strán.
  3. Keď sú takmer hotové, odbalíme ich, dôkladne potrieme marinádou a znova dáme na gril, aby sa dopiekli a aby boli chrumkavé.
  4. Grilované rebierka podávame s opečeným chlebom, chrenom, horčicou, kyslými uhorkami alebo baraními rohmi.

3. Grilované šampiňóny

grilovanie
Zdroj: unsplash.com

Ingrediencie:

  • hnedé veľké šampiňóny
  • čerstvý tymián
  • soľ
  • čerstvo mleté korenie
  • olej

Postup:

  1. Tymián nakrájame na jemno a zalejeme ho kvalitným olejom. Zmes zľahka osolíme a okoreníme.
  2. Stopky šampiňónov odstránime a klobúčiky ponatierame zmesou oleja zo všetkých strán. Položíme na horúci gril a grilujeme 20 minút. Potom otočíme a dogrilujeme ešte asi päť minút.
  3. Podávame so zeleninovým šalátom, zemiakmi alebo pečivom. Pokojne môžete použiť aj dresing.

4. Grilované kukuričky s bylinkami

gril
Zdroj: unsplash.com

Ingrediencie:

  • kukurica
  • cesnakový olej
  • oregano
  • bazalka
  • soľ
  • čili korenie

Postup:

  1. Kukuricu ošúpeme a päť minút ju varíme v osolenej vode.Po čase ju vyberieme a necháme trochu vychladnúť.
  2. V miske zmiešame cesnakový olej, oregano, bazalku, soľ a čili korenie. Kukurice rozložíme na gril, potrieme ich olejom a grilujeme z oboch strán. Počas grilovania ich opäť potierame marinádou.

5. Údené oštiepky

gril
Zdroj: unsplash.com

Ingrediencie:

  • oštiepky
  • hlávkový šalát
  • stredne veľké paradajky
  • žltá paprika
  • červená paprika
  • olivový olej
  • soľ
  • čierne mleté korenie

Postup:

  1. Oštiepky pokvapkáme olivovým olejom, zabalíme ich do alobalu a krátko grilujeme. Stačí, keď sa syr dôkladne prehreje, inak by sa mohol roztopiť.
  2. Podávame so šalátom z papriky, paradajky, cibule a hlávkového šalátu. Zeleninu pred podávaním ochutíme trochou olivového oleja, soľou a korením.

Prečítajte si aj letné recepty na tie najlepšie domáce koláče a zmrzliny.

Zdroj: dobruchut.aktuality.sk

Mohlo by sa vám páčiť

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií