Aj vy radi grilujete? Toto je top 5 najlepších receptov z grilu, po ktorých sa budete zalizovať
Grilovanie k letu jednoducho patrí. Ak vás omrzeli klasické klobásky, prečítajte si tento článok a inšpirujte sa skvelými receptami z grilu.
1. Živánska na grile
Ingrediencie:
- bravčová krkovička
- zemiaky
- kuracie rezne
- klobása
- prerastená slanina
- červená cibuľa
- soľ
- čierne mleté korenie
- olej
Postup:
- Klobásu a zemiaky nakrájame na kolieska, slaninu na menšie kocky, cibuľu na polmesiačiky.
- Rozprestrieme si alobal, na ktorý poukladáme zemiaky, na ne plátok krkovičky a kuracieho rezňa. Zmes osolíme a okoreníme a pridáme na ňu klobásu, slaninu, cibuľku a pokvapkáme repkovým olejom.
- Alobal dôkladne uzavrieme a pomaly grilujeme na nepriamom ohni až dovtedy, kým mäso nezmäkne.
2. Grilované rebierka
Ingrediencie:
- bravčové rebierka
- soľ
- čierne mleté korenie
- sladká mletá paprika
- olej
Marináda:
- 1 deci piva
- 1 polievková lyžica medu
- 1 polievková lyžica sladkej mletej papriky
- 4 polievkové lyžice kečupu
Postup:
- Koreniny zmiešame spolu s olejom. Zmesou, ktorá nám z korenín vznikne, potrieme rebrá, zabalíme ich do alobalu a necháme hodinku odležať.
- Zabalené rebierka dáme na gril a pomaly grilujeme. Počas grilovania rebierka obrátime, aby sa prepiekli z oboch strán.
- Keď sú takmer hotové, odbalíme ich, dôkladne potrieme marinádou a znova dáme na gril, aby sa dopiekli a aby boli chrumkavé.
- Grilované rebierka podávame s opečeným chlebom, chrenom, horčicou, kyslými uhorkami alebo baraními rohmi.
3. Grilované šampiňóny
Ingrediencie:
- hnedé veľké šampiňóny
- čerstvý tymián
- soľ
- čerstvo mleté korenie
- olej
Postup:
- Tymián nakrájame na jemno a zalejeme ho kvalitným olejom. Zmes zľahka osolíme a okoreníme.
- Stopky šampiňónov odstránime a klobúčiky ponatierame zmesou oleja zo všetkých strán. Položíme na horúci gril a grilujeme 20 minút. Potom otočíme a dogrilujeme ešte asi päť minút.
- Podávame so zeleninovým šalátom, zemiakmi alebo pečivom. Pokojne môžete použiť aj dresing.
4. Grilované kukuričky s bylinkami
Ingrediencie:
- kukurica
- cesnakový olej
- oregano
- bazalka
- soľ
- čili korenie
Postup:
- Kukuricu ošúpeme a päť minút ju varíme v osolenej vode.Po čase ju vyberieme a necháme trochu vychladnúť.
- V miske zmiešame cesnakový olej, oregano, bazalku, soľ a čili korenie. Kukurice rozložíme na gril, potrieme ich olejom a grilujeme z oboch strán. Počas grilovania ich opäť potierame marinádou.
5. Údené oštiepky
Ingrediencie:
- oštiepky
- hlávkový šalát
- stredne veľké paradajky
- žltá paprika
- červená paprika
- olivový olej
- soľ
- čierne mleté korenie
Postup:
- Oštiepky pokvapkáme olivovým olejom, zabalíme ich do alobalu a krátko grilujeme. Stačí, keď sa syr dôkladne prehreje, inak by sa mohol roztopiť.
- Podávame so šalátom z papriky, paradajky, cibule a hlávkového šalátu. Zeleninu pred podávaním ochutíme trochou olivového oleja, soľou a korením.
Prečítajte si aj letné recepty na tie najlepšie domáce koláče a zmrzliny.
Zdroj: dobruchut.aktuality.sk