Horniacky guľáš – nahradí polievku, aj hlavné jedlo
Milé gazdinky, prinášame vám ďalší jednoduchý a rýchly recept, ktorý nám do redakcie zaslala naša čitateľka. Pri príprave obeda alebo večere sa tak už nemusíte trápiť, ale môžete vsadiť na náš tip – Horniacky guľáš.
K postupu prikladám aj fotogalériu. Prajeme vám dobrú chuť!
Horniacky guľáš
Počet porcií: 8
Čas prípravy: 1 hodina
Ingrediencie:
500g bravčových kociek
1 plechovka (400g) červenej fazule
200 ml smotany na varenie
1 fľaša (3dcl) zaváraného leča
3 ks párok
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 čajová lyžička (ČL) červenej papriky
1/4 ČL mletého čierneho korenia
1 ČL vegety
2 ČL soli
3 PL múky
Postup:
1. Nakrájanú cibuľu si opražíme na oleji, pridáme bravčové kocky, červenú papriku, čierne korenie, soľ a vegetu, a v tejto zmesi mäso dôkladne opražíme, kým sa nezacelí.
2. Pridáme lečo a pretlačený cesnak, premiešame, podlejeme 2 dcl vody a necháme prikryté dusiť 45 minút.
3. Keď je mäso mäkké, pridáme 1,5 l vody a privedieme k varu. Následne vlejeme do hrnca fazuľu aj s nálevom a pridáme na kolieska nakrájané párky. Chvíľu povaríme.
4. V smotane si rozhabarkujeme múku a guľáš zahustíme.
5. Podávame s chlebom.
Guľáš je hustejší, nahradí polievku, aj hlavné jedlo. Dobrú chuť!