fbpx
Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Skvelý úspech slovenskej HUGAN vodky z Brezna: Na súťaži v Londýne skončila na 2. mieste

Na medzinárodnej súťaži International Wine & Spirits Competition v Londýne získala breznianska Hugan Vodka striebornú medailu. Informovala o tom Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) REGIÓN HOREHRONIE.

Cieľom súťaže je odmeniť kvalitné vína i destiláty a podporiť rozpoznávanie kvalitných produktov. Pravidelne sa na nej zúčastňuje viac než 90 krajín z celého sveta a degustácii sa venuje vyše 400 expertov.

Zdroj: facebook.com/ExkluzivneDestilaty.sk – online obchod

“Po tom, čo bola naša vodka ocenená zlatou medailou na Slovensku, sme sa rozhodli, že to vyskúšame v zahraničí. Ide o prestížnu súťaž s veľkým počtom súťažiacich, preto ak máme byť úprimní, veľmi sme pochybovali, že sa nám nejaká medaila ujde. Konkurencia a nároky na akosť sú na týchto súťažiach neporovnateľné s našimi. Väčšina ocenených sú destilérky s dlhoročnou tradíciou a množstvom skúseností. Pre nás je to určitá forma satisfakcie, najmä preto, že postup pri výrobe tejto vodky je prácny, zdĺhavý a bez patričnej technológie by sme to nedokázali,” priblížila majiteľka liehovaru Beáta Janštová.

Zdroj: iwsc.net (screenshot)

Hugan vodka je vyrobená len z jednej odrody slovenskej pšenice pestovanej na strednom Slovensku. Je 6-krát destilovaná a filtrovaná 3 druhmi filtrácie – zmrazovanie, mikrovlákno a aktívne uhlie. Vyznačuje sa mierne vanilkovou a ovocnou arómou s typickým obilným nádychom. Pre zaujímavosť, v jednej fľaške je 15 000 zŕn zlatistej pšenice!

Gratulujeme!

Zdroje: http://www.teraz.sk/ekonomika/regionalna-breznianska-vodka-ziskala/340083-clanok.htmlhttp://www.staryotec.sk/sk/produkt/vodka-hugan

Foto: https://www.bystricoviny.sk/wp-content/uploads/2018/07/hugan1.jpghttps://www.facebook.com/exkluzivnedestilaty.sk/photos/a.555196044685100.1073741829.555166988021339/733118660226170/?type=3&theater

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií