Kam ísť cez týždeň? Vyberáme podujatie ECO VILLAGE 2018
Už vôbec neplatí, že zaujímavé akcie sa konajú zásadne cez víkend. A keďže milujeme všetko eko, recyklovateľné a udržateľné a podporujeme domácich výrobcov, dávame vám do pozornosti 5. ročník podujatia Eco Village 2018.
„Eco Village je trhoviskom plným skvelých zelených nápadov, edukačných aktivít na podporu vzdelávania v ekologickej oblasti a najmä poctivých výrobcov, ktorí chcú robiť veci lepšie, zdravšie a kvalitnejšie. Myšlienka tohto výnimočného mestského eventu sa zrodila krátko po otvorení prvého zeleného administratívneho centra v hlavnom meste – BBC 1 Plus,“ píše sa na oficiálnej stránke akcie.
Prvýkrát sa Eco Village konal v roku 2014, odvtedy jeho popularita stále rastie. Dokazuje to zvyšujúci sa počet výrobcov, ale, samozrejme, aj návštevníkov.
Trhovisko dáva ľuďom príležitosť pochutnať si na dobrých jedlách, kúpiť si prvotriedne farmárske produkty, dozvedieť sa niečo nové o udržateľnom prístupe k životnému prostrediu, aktívne sa zapojiť do rozličných workshopov, zabaviť sa a najmä zažiť príjemný deň v prívetivej zelenej atmosfére pri budove BBC 1 Plus.
Stretnete tam napríklad:
-
Urban Coffee
Jedna z prvých kaviarní v Bratislave, v ktorej sa káva praží priamo v priestoroch kaviarne. Sídlo prvej prevádzky sa nachádza práve v budove BBC 1 Plus na Plynárenskej ulici v Bratislave. Koncom minulého roka otvorili druhú kaviareň v Panorama City na Landererovej ulici. V ich ponuke nájdete približne 30 druhov plantážnych káv z celého sveta, ktoré pražia priamo v kaviarňach. V ich stánku na Eco Village budete môcť ochutnať dve výberové kávy a zakúpiť si kávy z rôznych kútov sveta. V ponuke budú aj ECO take away poháre na kávu, čaj alebo iné nápoje.
-
Barbell Smoothie Bar
Freshe, smoothies, ale aj zdravšie verzie koláčov bez lepku a laktózy, čerstvo pripravované ovocné jogurty, orechové maslá (mandľové, kešu, arašidové), raw tyčinky zo sušeného ovocia, vitamínové vody a iné.
-
Buchtáreň
Prvý streetfood s tradičnými parenými buchtami so slivkovým lekvárom alebo jahodou, ale aj s nutelou či mletým mäsom. Ako jediný, minimálne na Slovensku, robia parené buchty aj na slano, s mletým mäsom, restovanou slaninkou a skaramelizovanou cibuľkou. Ako prílohu podávajú kyslú kapustu alebo smotanu a nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku. Ide o kvalitný, ručne robený výrobok zo Slovenska.
https://www.instagram.com/p/BhOlkL7gYbk/?taken-by=buchtaren
-
Ecoheart
Je to predovšetkým životný štýl, vďaka ktorému môžete skrášliť svoje okolie a pomôcť ľuďom v núdzi. Hlavným produktom tejto značky sú ekologické