Leto s chuťou Piňa Colady! Zabudnite na tradičný coctail a vyskúšajte fantastické pochúťky, ktoré opantajú všetky vaše zmysly!

Leto s chuťou Piňa Colady! Zabudnite na tradičný coctail a vyskúšajte fantastické pochúťky, ktoré opantajú všetky vaše zmysly!

Určite ho poznáte – lahodný miešaný drink, ktorý na jazyku vytvára hotovú explóziu chutí. Sladký kokos so šťavnatým ananásom vám razom prenesie do horúcich tropického raja s azúrovým morom a “hodí” vás do tej správnej dovolenkovej náladičky. Prečo však zostať pri klasických a konzervatívnych drinkoch? Fantastickú Piňa Coladu môžete pretaviť do viacerých chutných receptov. Potešíme dokonca aj abstinentov či vyznávačov zdravého životného štýlu! Už vám tečú slinky? Tak hor sa do toho!


Piňa Colada cupcakes

dobruchut.azet.sk

Potrebujeme: 

NA KOKOSOVÚ HMOTU

3 ks
vaječný bielok
130 g
cukor
1 balíček
vanilínový cukor
20 g
strúhaný kokos

NA CESTO

50 g
zmäknuté maslo alebo margarín
100 g
cukor
1 balíček
vanilínový cukor
3 ks
žĺtok
130 g
hladká múka
2 KL
kypriaci prášok do pečiva
2 PL
kokosový likér

NA NÁPLŇ

1 konzerva
ananás

EŠTE POTREBUJEME

sitko
forma na muffiny
12 papierových košíčkov
papier na pečenie

Postup:

1. Ananás necháme poriadne odkvapkať na sitku.
2.
Na prípravu kokosovej hmoty ušľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni na tuhý sneh, krátko zašľaháme cukor a vanilínový cukor. Opatrne vmiešame kokos.
3.
Na prípravu cesta ušľaháme maslo alebo margarín, cukor a vanilínový cukor elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Postupne vmiešame žĺtky. Múku zmiešame s kypriacim práškom a po dvoch dávkach vmiešame do cesta striedavo s kokosovým likérom. Odoberieme 1 polievkovú lyžicu z kokosovej hmoty a vmiešame ju do cesta.
4.
Cesto rovnomerne rozdelíme do papierových košíčkov vložených vo forme na muffiny. Na povrch rozdelíme odkvapkaný ananás a nanesieme kokosovú hmotu. Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 2-3 Doba pečenia: asi 30 minút
5.
Cupcakes zakryjeme asi v polovici doby pečenia papierom na pečenie, aby na povrchu príliš nezhnedli.
Pokračovanie na ďalšej strane
Google+ Linkedin

Umenie mlčať je ťažšie ako schopnosť hovoriť. Mnohí hovoria, lebo nevedia mlčať a mnohí mlčia, lebo nevedia čo povedať. Dať slová na papier umožní neumlčať vypovedané, alebo vypovedať umlčané. Napísané dáva možnosť oživiť premlčané a zvýrazniť nevypovedané. Práve pre to píšem. :)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

*

*