Recept: Pečené pirohy s kyslou kapustou
Pri príprave obedu alebo večere sa už nemusíte trápiť. Vyskúšajte náš tip.
Milé gazdinky, prinášame vám ďalší jednoduchý a rýchly recept, ktorý nám do redakcie zaslala naša čitateľka. Domáce plnené pirohy, recept ako od babičky. Niečo bezmäsité na obed, vyskúšajte obľúbené pirohy. Aj keď sú obchody plné rôznych druhov, skúste pripraviť pravé domáce. Pri príprave obedu alebo večere sa tak už nemusíte trápiť, ale môžete vsadiť na náš tip – Pečené pirohy s kyslou kapustou.
K postupu prikladám aj fotogalériu. Prajeme vám dobrú chuť!
Pečené pirohy s kyslou kapustou
Počet porcií: 6
Čas prípravy: 1 hodina
Ingrediencie:
500g polohrubej múky
400ml bieleho jogurtu
1 ČL soli
1 ČL sódy bikarbóny
Náplň:
1 kg balenie kyslej kapusty
1/2 ČL soli
kmín
Postup:
- Kapustu vložíme do sita, premyjeme a necháme odkvapkať. Na panvici rozpálime 4 PL oleja, pridáme kapustu, soľ a trochu celého kmínu a popražíme cca 20 minút za občasného miešania do mäkka.
- Medzitým si pripravíme cesto. Múku zmiešame s jogurtom, soľou a sódou bikarbónou a vypracujeme hladké cesto. Rozvaľkáme ho na pomúčenej doske približne na hrúbku pol centimetra a pokrájame na väčšie štvorce.
- Na jednotlivé štvorce naukladáme kopčeky kyslej kapusty a zlepujeme ich do tvaru trojuholníka.
- Na panvici rozpálime cca pol litra oleja a pirôžky z oboch strán vypražíme do zlatista. Ukladáme do misy vyloženej papierovou utierkou, aby do nej stiekol prebytočný olej, necháme vychladnúť a podávame. Pirohy sú hotové! Dobrú chuť.