fbpx
Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Low carb jedálniček na 5 dní: Schudnite s ľahkosťou už za pár týždňov!

Zostaviť si low carb jedálniček nie je až také ťažké. Ukážeme vám, ako na to a ako bonus ponúkame low carb diétu na 5 dní.

Z nášho predošlého článku už určite viete, že low carb diéta je založená na znížení príjmu sacharidov do tela. V článku sme si vymenovali výhody tohto stravovania a povolené aj zakázané potraviny. Teraz ideme svoje poznatky presunúť do praxe. Keďže nechceme, aby náhlym poklesom sacharidov bolo naše telo unavené a bez energie, potrebujeme poriadnu dávku zdravých tukov, no zároveň vyrovnaný low carb jedálniček.

Koľko toho môžem zjesť?

Ak už viete, ktoré potraviny môžete jesť a ktoré nie, zostaviť podobný jedálniček pre vás nebude vôbec ťažké. Na tanieri by ste mali mať podľa portálu paleosnadno.cz približne toľko mäsa, rýb, syra alebo vajec, koľko sa vám zmestí do dlane. Bielkoviny doplňte palcom tuku a zvyšok taniera patrí zelenine. Tej by malo byť zo všetkého najviac.

low carb jedálniček
Zdroj: unsplash.com

1. Prvý deň

  • Raňajky: omeleta so šunkou a syrom.
  • Desiata: tvaroh s pažítkou.
  • Obed: šošovica nakyslo s plátkom údeného mäsa.
  • Olovrant: uhorkový šalát.
  • Večera: baklažán v paradajkovej omáčke.

2. Druhý deň

  • Raňajky: tvaroh s trochou medu a so škoricou.
  • Desiata: šalát z listovej zeleniny s olivovým olejom a bielym jogurtom.
  • Obed: kuracie kúsky so špenátom a orechmi.
  • Olovrant: šalát s cícerom a syrom feta.
  • Večera: losos s avokádovým dipom.

3. Tretí deň

  • Raňajky: vajce natvrdo, syr, šunka.
  • Desiata: biely jogurt so zeleninou.
  • Obed: kuracie stehno s grilovanou zeleninou a šampiňónmi.
  • Olovrant: cottage cheese s pažítkou alebo medvedím cesnakom.
  • Večera: morčací plátok na prírodno, varená červená šošovica a opečená cuketa.
low carb jedálniček
Zdroj: pixabay.com

4. Štvrtý deň

  • Raňajky: praženica s reďkovkou a baby špenátom.
  • Desiata: tvaroh s avokádom.
  • Obed: hovädzie kúsky s dusenou baby mrkvou a hráškom.
  • Olovrant: kefír alebo acidofilné mlieko.
  • Večera: treska na masle so zeleninovým šalátom.

5. Piaty deň

  • Raňajky: morčacia šunka, volské oko a zelenina.
  • Desiata: biely jogurt, chia semiačka a mandle.
  • Obed: zapečená cuketa plnená mletým mäsom a paradajkami.
  • Olovrant: cícerový šalát so špenátom a mrkvou, preliaty olivovým olejom.
  • Večera: cuketové špagety s tuniakom a zeleninou.

Zdroj: imunita.online, paleosnadno.cz

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií