fbpx
Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Mimoriadne: Ústredný krízový štáb informoval o ďalších rozšíreniach výnimiek zo štátnej karantény

Máte tip? napíšte nám mailom

Štátny tajomník Matrtin Klus na sociálnej sieti informoval, že dnes v súčinnosti so štátnou tajomníčkou Ministerstva školstva Monikou Filipovou presadil:

  • Rozšírenie výnimky pre sprevádzajúce/prevážajúce osoby študentov (pokiaľ sa vrátia na Slovensko do 24 hodín) a kategóriu študent sme rozšírili aj o osoby absolvujúce pravidelný tréning mimo SR;
  • Rozšírenie výnimky pre zamestnancov medzinárodných organizácií, medzinárodných finančných inštitúcií a inštitúcií EÚ, ktorí majú na území SR miesto výkonu práce a ich rodinných príslušníkov, ako aj pre osoby, ktoré vstupujú na územie SR počas a po skončení dočasného vyslania v cudzine spolu s ich rodinnými príslušníkmi;

Zajtra konzílium odborníkov, tzv. permanentný krízový štáb rozhodne o návrhu nášho rezortu diplomacie:

O možnosti za špecifických podmienok absolvovať karanténu v domácom prostrední (už v nedeľu by mala byť hotová aplikácia, ktorá to umožní);

O výnimke pre zdravotníckych pracovníkov alebo opatrovateľov už nielen v štyroch krajoch a troch spolkových krajinách, ale v celej Českej republike a v Rakúsku (s negatívnym testom nie starším ako 96 hod.);

O rozšírení tejto výnimky na osoby zamestnané v oblasti poľnohospodárstva, potravinárstva, vedy a výskumu (s negatívnym testom nie starším ako 96 hod.)

Prečítajte si tiež:
Lekári upozorňujú na špekulácie o vplyve liečby krvného tlaku na COVID-19

O výnimke pre zdravotníckych pracovníkov alebo opatrovateľov v Nemecku a Švajčiarsku (s negatívnym testom nie starším ako 96 hod.);

ONLINE INFO Z ÚSTREDNÉHO KRÍZOVÉHO ŠTÁBU: O ĎALŠOM OTVÁRANÍ HRANÍC A NAJMÄ SYSTÉME KARANTÉNY SA DEFINITÍVNE ROZHODNE…

Zveřejnil(a) Martin Klus dne Pondělí 11. května 2020

Máte tip? napíšte nám mailom
Zdroj facebook

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií