fbpx
Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Na Slovensku sa citeľne ochladí. Mieri k nám ďalšia vlna studeného vzduchu

Po teplom víkende, počas ktorého sa teploty šplhali nad hranicu +20 °C, sa citeľne ochladí. Prechod studeného frontu prinesie na naše územie opäť návrat chladnejšieho, zimného počasia.

Máte tip? napíšte nám mailom

Zažívame príjemný, jarný víkend. Počas včerajšieho dňa na väčšine nášho územia teploty stúpali k hranici +20 °C a v niektorých oblastiach nášho územia teploty dokonca túto hranicu pokorili.

Najteplejšie bolo vo Vysokej nad Uhom, kde teplota dosiahla hodnotu až +20,9 °C a veľmi teplo bude na našom území aj počas dnešného dňa.

Pred blížiacim sa studeným frontom, ktorý sa do našej oblasti blíži od severu bude počas dnešného dňa vrcholiť prílev teplého vzduchu. Aj dnes tak bude veľmi teplo. Zrážky, súvisiace s blížiacim sa studeným frontom začnú nad naše územie postupovať vo večerných hodinách od severu.

Počas noci sa postupne zrážky rozšíria. Tie budú prevažne kvapalné, no na horách pôjde aj o zrážky snehové. Na krajnom severe však bude najchladnejšie a tu sa môžu aj v nižších polohách objaviť zrážky snehové.

Sneh síce nenapadne, ale ochladenie bude výrazné a pocítime ho na celom našom území. Zatiaľ čo dnes ešte maximálne denné teploty vystúpia na +12 až +18 °C, tak počas zajtrajšieho dňa sa budú denné maximálne teploty pohybovať o zhruba 10 °C nižšie na úrovni od +3 do +8 °C, no na severe bude ešte chladnejšie a vyskytnúť sa môže aj slabý celodenný mráz.

Prečítajte si tiež:
Suché počasie skončí najskôr v závere týždňa. Doraziť môžu búrky

Pred nami je tak ďalšia vlna pomerne výrazného ochladenia, ktoré by na našom území malo zotrvať do polovice budúceho týždňa. Potom by sa malo opäť otepľovať. Viac správ o počasí nájdete na iMeteo.sk - Najnovšie informácie o počasí pre Slovensko a svet.

Máte tip? napíšte nám mailom
Zdroj imeteo.sk

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií