Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Nazrite do sveta kávy vďaka jedinečnému miestu neobmedzených vedomostí

Brazília je v súčasnosti najväčším producentom kávy a kávovníkových zŕn. Jej produkcia sa v poslednom období sústredila na produkciu a export najmä Specialty Coffee – kávy so špecifickými a vzácnymi pestovateľskými i chuťovými vlastnosťami. Ako je však Slovensko spojené s Brazíliou?  

Školiace systémy, ktoré sú zárukou kvality

Pražiareň kávovníkových zŕn Coffee VERONIA je na medzinárodnom trhu viac ako 10 rokov.

Pre cofeológa Oldřicha Holiša, majiteľa spoločnosti, ktorý s kávou pracuje viac ako 20 rokov, je pitie populárneho nápoja životným štýlom. Svoje skúsenosti a ambície preto napokon pretavil do budovania miesta neobmedzených vedomostí, kde nielen profesionálni baristi, ale aj bežní ľudia majú možnosť nahliadnuť do filozofie kultúry prípravy a spracovania kávy.

Obchod s kávou živí takmer 100 miliónov ľudí a denne vypijeme miliardu šálok, vďaka čomu je po rope druhou najobchodovanejšou komoditou na svete. V celosvetovom rebríčku spotreby kávy je Slovensko na 23. mieste, chýbajú nám však základné vedomosti o káve.

Academy of Coffee ako akreditované školiace stredisko školilo v uznávanom nemeckom stredisku hlavného partnera Coffee Consulate, na ktorom sa zúčastnil aj Edgard Bressani, spoluzakladateľ a výkonný riaditeľ spoločnosti Capricornio Coffees, ktorá je hlavným exportérom výberovej kávy z Brazílie a zastrešuje stovky malých farmárov. Pomáha im so vzdelávaním aj finančne.

Keďže je systém Academy of Coffee založený na spolupráci s Coffee Consulate z nemeckého Meinheimu, garantuje najnovšie poznatky z oblasti kávovníkového zrna a kávy na úrovni výskumu, praxe renomovanej inštitúcie a zároveň prináša unikátne školiace systémy, ktoré sú zárukou kvality.

Zdroj: Academy of Coffee

Jedinečné zážitky so SLOVAK BARISTA CUP

Cieľom Academy of Coffee je prinášať ľudom nielen vedomosti a zručnosti, ale i zážitok, čo potvrdzuje populárna baristická súťaž.

SLOVAK BARISTA CUP pod vedením akreditovaného školiaceho strediska priviedol do kávového sveta Slovenskej republiky nový vietor medzi mladých baristov. Šíri myšlienku kávovej kultúry a vzdelania, podporuje a motivuje mladé talenty prostredníctvom súťaže.

Súťažiaci musí napríklad počas časového limitu 10 minút pripraviť dve správne espressá, dve správne cappuccina a dva voľne miešané nápoje, ktorých základom je káva. Oko degustačnej komisie hodnotí aj presné postupy, hygienu a komunikatívnosť.

Academy of Coffee založil v roku 2013 cofeológ Oldřich Holiš, ktorý pracuje s kávou viac ako 20 rokov

Viac ako 10-ročná tradícia

Školiace stredisko Ministerstva školstva, vedy a výskumu Slovenskej republiky so sídlom v Seredi je spojené s rodinnou pražiarňou kávovníkových zŕn, ktorá má viac ako 10-ročnú tradíciu, a tak majú účastníci kurzov možnosť jedinečnej atmosféry neustále rozvoniavajúcich čerstvo pražených kávovníkových zŕn.

Od svojho vzniku v roku 2013 je plnohodnotne vybavené všetkým, čo potrebujú začínajúci i skúsenejší baristi pre svoj rozvoj. Kvalita kurzov je zabezpečená aj vďaka samostatným pracoviskám pre každého jedného účastníka kurzu.

Zastrešuje baristické školenia pre študentov stredných odborných škôl, hotelových akadémií, profesionálnych baristov, ale aj nadšencov kávy či domácnosti. Pre študentov ponúka základný baristický kurz AOC.

Vďaka Academy of Coffee sa stanú študenti i profesionáli žiadanejšími v gastronomickom priemysle a budú môcť pozdvihovať kávovú kultúru na Slovensku. Výsledkom kurzu je aj medzinárodne platný certifikát.

Mohlo by sa vám páčiť

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií