Neobľubujete cviklovú polievku? S týmto receptom si ju zamilujete
Aj cviklová polievka sa môže stať vaším najobľúbenejším jedlom. Pod vedením známej Janiny Lacovej v škole varenia Jem iné vám poradíme, ako na to.
Cviklová polievka
Suroviny na polievku:
500 g čerstvej červenej repy
2 veľké mrkvy
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku, kurkuma, olivový olej, soľ, čierne korenie
Suroviny na jogurt (na 1 porciu polievky):
4 lyžice bieleho Gazdovského jogurtu Hollandia
1 lyžička rímskeho kmínu
1 lyžička koriandrových semienok
1 lyžička kmínu
1/2 lyžičky sladkej mletej papriky
1/4 lyžičky cayanského korenia
1 lyžica olivového oleja
Postup:
Cibuľu nakrájame na malé kocky a orestujeme na kvalitnom olivovom oleji. Pridáme cviklu a mrkvu nakrájanú na malé kocky, alebo nastrúhanú na tekvicovom strúhadle, osolíme, okoreníme. Podusíme a zalejeme vodou, alebo zeleninovým vývarom. Varíme do zmäknutia zeleniny, pridáme pretlačený cesnak a rozmixujeme ručným mixérom. Ak je polievka príliš hustá, podlejeme a necháme prevariť. Dochutíme kurkumou.
Medzitým na suchú panvičku dáme rímsky kmín, kmín a koriander a opražíme až kým koreniny nezačnú voňať. Opečené korenie potom v mažiari rozdrvíme a zamiešame v jogurte spolu s mletou paprikou, cayanským korením a olivovým olejom.