fbpx
Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Neobľubujete cviklovú polievku? S týmto receptom si ju zamilujete

Máte tip? napíšte nám mailom

Aj cviklová polievka sa môže stať vaším najobľúbenejším jedlom. Pod vedením známej Janiny Lacovej v škole varenia Jem iné vám poradíme, ako na to.

Cviklová polievka

Suroviny na polievku:

500 g čerstvej červenej repy

2 veľké mrkvy

1 cibuľa

2 strúčiky cesnaku, kurkuma, olivový olej, soľ, čierne korenie

Suroviny na jogurt (na 1 porciu polievky):

4 lyžice bieleho Gazdovského jogurtu Hollandia

1 lyžička rímskeho kmínu

1 lyžička koriandrových semienok

1 lyžička kmínu

1/2 lyžičky sladkej mletej papriky

1/4 lyžičky cayanského korenia

1 lyžica olivového oleja

Postup:

Cibuľu nakrájame na malé kocky a orestujeme na kvalitnom olivovom oleji. Pridáme cviklu a mrkvu nakrájanú na malé kocky, alebo nastrúhanú na tekvicovom strúhadle, osolíme, okoreníme. Podusíme a zalejeme vodou, alebo zeleninovým vývarom. Varíme do zmäknutia zeleniny, pridáme pretlačený cesnak a rozmixujeme ručným mixérom. Ak je polievka príliš hustá, podlejeme a necháme prevariť. Dochutíme kurkumou.

Medzitým na suchú panvičku dáme rímsky kmín, kmín a koriander a opražíme až kým koreniny nezačnú voňať. Opečené korenie potom v mažiari rozdrvíme a zamiešame v jogurte spolu s mletou paprikou, cayanským korením a olivovým olejom.

Prečítajte si tiež:
Sezóna zavárania je v plnom prúde: TOTO sú tipy a triky na najlepšie džemy a marmelády

hotova-paradajkova-polievkaFoto: Hollandia.sk

Máte tip? napíšte nám mailom

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií