fbpx
Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Opekané batáty s Flamenco salámou vás dostanú nielen do tanca, ale aj skvelej nálady

Máte tip? napíšte nám mailom

Ochutnali ste už niekedy batáty? Ide o sladké zemiaky pôvodom z tropickej Ameriky, ktoré obsahujú veľa vlákniny a sacharidov, a tak sú zdrojom energie. Dnes vám predstavíme recept, ktorého hlavnou ingredienciou sú práve spomínané batáty.

Opekané batáty s Flamenco salámou

Ingrediencie:

plátky Flamenco salámy Mecom Premium

2 stredne veľké sladké zemiaky (batáty)

1 zrelé avokádo

1 PL citrónovej šťavy

1 strúčik cesnaku

50 g cottage syra

klíčky mungo fazule

olivový olej

mleté čierne korenie

soľ

Postup:

Sladké zemiaky umyjeme v studenej vode a nakrájame na hrubšie plátky. V miske zmiešame soľ s korením, pretlačeným cesnakom a olivovým olejom. V tejto zmesi postupne obalíme všetky kúsky zemiakov. Tie potom preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre približne 15 minút pri teplote 200 stupňov.

Medzitým očistíme avokádo a roztlačíme ho vidličkou. Pridáme šťavu z citróna, cottage syr a dobre premiešame. Keď sú zemiaky opečené, natrieme na ne vrstvu avokádového krému, pridáme plátky salámy a dozdobíme klíčkami. Opekané batáty s Flamenco salámou sú hotové!

opekane-bataty-so-salamou

Užitočné rady o varení a veľa chutných receptov nájdete na klocher.sk/recepty

Prečítajte si tiež:
Panna cotta
Máte tip? napíšte nám mailom

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií