fbpx
Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Recept: Pečené pirohy s kyslou kapustou

Pri príprave obedu alebo večere sa už nemusíte trápiť. Vyskúšajte náš tip.

Máte tip? napíšte nám mailom

Milé gazdinky, prinášame vám ďalší jednoduchý a rýchly recept, ktorý nám do redakcie zaslala naša čitateľka. Domáce plnené pirohy, recept ako od babičky. Niečo bezmäsité na obed, vyskúšajte obľúbené pirohy. Aj keď sú obchody plné rôznych druhov, skúste pripraviť pravé domáce. Pri príprave obedu alebo večere sa tak už nemusíte trápiť, ale môžete vsadiť na náš tip – Pečené pirohy s kyslou kapustou.

K postupu prikladám aj fotogalériu. Prajeme vám dobrú chuť!

Pečené pirohy s kyslou kapustou

Počet porcií: 6
Čas prípravy: 1 hodina

Ingrediencie:

500g polohrubej múky
400ml bieleho jogurtu
1 ČL soli
1 ČL sódy bikarbóny

Náplň:
1 kg balenie kyslej kapusty
1/2 ČL soli
kmín

Postup:

  1. Kapustu vložíme do sita, premyjeme a necháme odkvapkať. Na panvici rozpálime 4 PL oleja, pridáme kapustu, soľ a trochu celého kmínu a popražíme cca 20 minút za občasného miešania do mäkka.
  2. Medzitým si pripravíme cesto. Múku zmiešame s jogurtom, soľou a sódou bikarbónou a vypracujeme hladké cesto. Rozvaľkáme ho na pomúčenej doske približne na hrúbku pol centimetra a pokrájame na väčšie štvorce.
  3. Na jednotlivé štvorce naukladáme kopčeky kyslej kapusty a zlepujeme ich do tvaru trojuholníka.
  4. Na panvici rozpálime cca pol litra oleja a pirôžky z oboch strán vypražíme do zlatista. Ukladáme do misy vyloženej papierovou utierkou, aby do nej stiekol prebytočný olej, necháme vychladnúť a podávame. Pirohy sú hotové! Dobrú chuť.
Prečítajte si tiež:
Hrášková polievka s mätou a šunkou zaženie hlad a poteší nejedného maškrtníka

1

2

3

4

Pečené pirohy s kyslou kapustou

Pečené pirohy s kyslou kapustou

Máte tip? napíšte nám mailom

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií