fbpx
Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Pečené pirohy s kyslou kapustou

Milé gazdinky, prinášame vám ďalší jednoduchý a rýchly recept na pečené pirohy s kyslou kapustou, ktorý nám do redakcie zaslala naša čitateľka. Pri príprave obedu alebo večere sa tak už nemusíte trápiť, ale môžete vsadiť na náš tip – Pečené pirohy s kyslou kapustou.

Máte tip? napíšte nám mailom

K postupu prikladám aj fotogalériu. Prajeme vám dobrú chuť!

Pečené pirohy s kyslou kapustou

Počet porcií: 6
Čas prípravy: 1 hodina

Ingrediencie:
500g polohrubej múky
400ml bieleho jogurtu
1 ČL soli
1 ČL sódy bikarbóny
Náplň:
1 kg balenie kyslej kapusty
1/2 ČL soli
kmín

Postup:

  1. Kapustu vložíme do sita, premyjeme a necháme odkvapkať. Na panvici rozpálime 4 PL oleja, pridáme kapustu, soľ a trochu celého kmínu a popražíme cca 20 minút za občasného miešania do mäkka.
  2. Medzitým si pripravíme cesto. Múku zmiešame s jogurtom, soľou a sódou bikarbónou a vypracujeme hladké cesto. Rozvaľkáme ho na pomúčenej doske približne na hrúbku pol centimetra a pokrájame na väčšie štvorce.
  3. Na jednotlivé štvorce naukladáme kopčeky kyslej kapusty a zlepujeme ich do tvaru trojuholníka.
  4. Na panvici rozpálime cca pol litra oleja a pirôžky z oboch strán vypražíme do zlatista. Ukladáme do misy vyloženej papierovou utierkou, aby do nej stiekol prebytočný olej, necháme vychladnúť a podávame.

1

2

3

4

5

6

 

Máte tip? napíšte nám mailom

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií