Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Podľahli ste kúpe lacného mäsa na Vianoce? Možno to oľutujete

Neopodľahnite kúpe lacného mäsa na Vianoce, siahnite po domácej výrobe

Predvianočný nápor sa stal v predajniach či veľkých nákupných centrách tradičným obrazom doby. Nakupujeme do zásob prebytočné množstvá, podľahneme zlacnenému a ľahko dostupnému tovaru.

Mäsové výrobky sú každoročne potravinou, ktorej výber pred akýmikoľvek sviatkami netreba unáhliť. Veľké obchodné reťazce nám účinne predkladajú zľavnený tovar, ktorému možno ľahko podľahnúť.

Jeho kvalitu netreba sice okamžite zavrhnúť, minimálne sa však zamyslieť nad dôverou overeného slovenského výrobcu, ktorý si stojí za svojou značkou a dodáva čerstvé mäso z kontrolovaných zdrojov.

Spoločnosť, ktorá nechŕli, ale vyrába pre svojich zákazníkov mäsové výrobky podľa rokmi overených receptúr Jakub Ilavský, s.r.o.

Zdroj: Eva Jonisová

Chémia a vákuové balenia

„S príchodom veľkej ponuky tovarov na trh sa zmenilo správanie zákazníka, čo je zas na druhej strane logické. Uprednostňujeme akciové produkty, nakupujeme s letákmi v ruke. Sme radi, keď je tovar v akcii,” uvádza v našom rozhovore o produkcii slovenského mäsa ekonomická riaditeľka spoločnosti Ing. Mária Ilavská.

Prečo? Niektoré výrobky majú záruku aj tri týždne, pritom je potrebné podobný, čerstvý produkt spotrebovať do niekoľkých dní. „Rieši to chémia a vákuové balenia. Trvanlivosť a cena sú dnes rozhodujúce,” dodáva.

Väčšinou platí, že zákazník uprednostní výhodnejšiu cenu, podľa Ing. Márie Ilavskej sa však zákazník, ktorý príde a ocení kvalitu domáceho sortimentu, vráti. Chce si kúpiť svoj výrobok, na ktorý je zvyknutý a je s ním spokojný.

Podotýkame, že Jakub Ilavský, s.r.o patrí k najmodernejším mäsospracujúcim spoločnostiam na území SR. Chodia k nim budúci veterinári na exkurzie, aby videli, ako má vyzerať moderná mäsovýroba.

Zdroj: Eva Jonisová

Objednávka vopred ušetrí čas

Jakub Ilavský, s.r.o. okrem overených slovenských mäsových výrobkov tiež pravidelne dopĺňa svoj sortiment čerstvými rybami a plodmi mora.

Zákazník má navyše možnosť urobiť si v predajni objednávku vopred a následne prísť po tovar, ktorý ma vždy zabezpečený. A to je pred sviatkami výborná príležitosť, ako nepodľahnúť kúpe lacného či neovereného mäsa.

S radosťou tak ušetria zákazníkom čas a stres, čo sa hodí práve v hektickom predvianočnom období.

Zdroj: Eva Jonisová

Ako na to?

„Na základe telefonickej objednávky pripravíme vybraný nákup, ktorý si v dohodnutom termíne pohodlne vyzdvihnú v podnikovej predajni,” hovorí obchodná riaditeľka spoločnosti Zuzana Masariková.

V piatich predajniach ponúkajú zákazníkom rovnako chutné a kvalitné výrobky ako v čase vzniku spoločnosti.

Zoznam podnikových predajní:

Trenčín (Mäso-údeniny, Záblatská 471, 911 06 Trenčín)

Trenčianske Stankovce (Mäso-údeniny, Trenčianske Stankovce 273, 913 11 Trenčianske Stankovce)

Nová Dubnica (Mäso-údeniny, Mier. námestie č. 51/08, 018 51 Nová Dubnica)

Bratislava-Lamač (Mäso-údeniny, Malokarpatské námestie 3, 841 03 Bratislava)

Bratislava-Dúbravka (Mäso-údeniny, M. Sch. Trnavského 10, 841 01 Bratislava)

Kontakt: 032/744 05 55

Zdroj: Eva Jonisová

Prečo podporiť domácu výrobu

„V minulom roku bolo Slovensko v produkcii hydinového mäsa sebestačné na úrovni 63 % a podiel slovenského hydinového mäsa na pultoch obchodných reťazcov bol iba 46 %,hovorí riaditeľ Únie hydinárov Slovenska (ÚHS) Daniel Molnár.

Molnár dodáva, že slovenská vláda tak nenapĺňa schválenú koncepciu rozvoja potravinárskeho priemyslu z roku 2014, kedy mal štát zabezpečiť do roku 2020 zvyšovanie sebestačnosti v produkcii hydinového mäsa.

O problémoch slovenských poľnohospodárov a farmárov sa toho už narozprávalo veľa a nie je to klamstvo. „Keď sme v roku 1993 začali vo väčšom podnikať, nakupovali sa bravčové polovičky z okolitých družstiev. Neexistovali dodávatelia, ktorí by prišli s kamiónom mäsa. A potom nastala doba, v ktorej už poľnohospodári len veľmi ťažko dokážu vyrábať a predávať tak, aby sa uživili,” hovorí Ing. Mária Ilavská.

Pri dovoze hydinového mäsa z tretích krajín podľa ÚHS hrozí negatívny dopad na zdravotný stav, najmä správny vývin malých detí. „Ukrajinské hydinové mäso sa už objavilo v zariadeniach školského stravovania. Predpokladáme, že najmä vďaka veľmi nízkej cene,“ doplnil Molnár.

Zdroj: Eva Jonisová

Overený domáci výrobca

Slovenský zákazník by mal podľa ÚHS vyhľadávať pri nákupe hydinového mäsa domáce produkty, ktoré sú kontrolované práve slovenskými veterinármi. „Domáce hydinové mäso je bezpečné, kvalitné, zdravé a najmä čerstvé, keďže nemuselo precestovať pol Európy,” hovorí Molnár.

A také ponúka práve rodinná firma Jakub Ilavský, s.r.o. založená v roku 1991 (od roku 2003 spoločnosť s ručením obmedzeným)

Výroba spoločnosti sleduje a prísne dodržiava úrovne hygienických parametrov stanovených Európskou úniou a príslušnou hlavou Potravinového kódexu SR. Pre dosiahnutie čo najväčšej kvality produkovaných výrobkov má firma zavedený a aplikovaný kontrolný systém HACCP.

Preto ak chcete podporiť domáceho výrobcu a objednať si z pohodlia domova kvalitné mäso, siahnite po širokom sortimente overenej značky

Mohlo by sa vám páčiť

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií