fbpx
Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Pre maškrtníkov: Tvarohové guľky

Máte tip? napíšte nám mailom

Milé gazdinky prinášame vám ďalší jednoduchý a rýchly recept, ktorý nám do redakcie zaslala naša čitateľka. Pri príprave večere alebo raňajok sa tak už nemusíte trápiť, ale môžete vsadiť na náš tip – vajíčkovú pomazánku.

K postupu prikladám aj fotogalériu. Prajeme vám dobrú chuť!

Pre maškrtníkov: Tvarohové guľky

Počet porcií: 2
Čas prípravy: 30 min

Ingrediencie:

230g hrudkovitého tvarohu
2 vajcia
150g krupice
1/2 čajovej lyžičky cukru
štipka soli

Postup:

1. Tvaroh si v mise rozpučíme vidličkou, aby sme sa zbavili veľkých hrudiek, pridáme ostatné ingrediencie a vytvoríme cesto, ktoré necháme chvíľu postáť.

2. Medzitým si dáme do hrnca zovrieť 2,5 l vody s 1 čajovú lyžičku soli.

3. Z cesta si navlhčenými rukami vytvarujeme guľky veľkosti orecha a vložíme ich do hrnca s vriacou vodou. Varíme 13 minút.

4. Za ten čas si na panvici rozpustíme 50 g masla, pridáme 40 g cukru a 50 g strúhanky a zľahka opražíme.

5. Keď sú guľky hotové, vyberieme ich z vody (najlepšie naberačkou s otvormi, aby z nich voda stiekla) a vložíme do panvice s opraženou strúhankou. Panvicu prikryjeme a potrasieme ňou, aby sa guľky v strúhanke rovnomerne obalili.

Prečítajte si tiež:
Ľahký letný šalát. To najlepšie, čo si v lete môžete dať!

6. V pohári si rozmiešame 2 polievkové lyžice džemu s 2 polievkové lyžice horúcej vody. Vytvoríme tak ovocnú omáčku, ktorú použijeme ako prílohu.

7. Vynikajúce ako dezert, ale aj ako rýchly sladký obed alebo večera.

1

2

3

4

5

V prípade, že sa o svoje recepty chcete podeliť aj vy, napíšte nám na klochersk@gmail.com a my ich s radosťou uverejníme.

Máte tip? napíšte nám mailom

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií