Pre maškrtníkov: Tvarohové guľky
Milé gazdinky, prinášame vám ďalší jednoduchý a rýchly recept, ktorý nám do redakcie zaslala naša čitateľka. Pri príprave večere alebo raňajok sa tak už nemusíte trápiť, ale môžete vsadiť na náš tip – vajíčkovú pomazánku.
K postupu prikladám aj fotogalériu. Prajeme vám dobrú chuť!
Pre maškrtníkov: Tvarohové guľky
Počet porcií: 2
Čas prípravy: 30 min
Ingrediencie:
230g hrudkovitého tvarohu
2 vajcia
150g krupice
1/2 čajovej lyžičky cukru
štipka soli
Postup:
1. Tvaroh si v mise rozpučíme vidličkou, aby sme sa zbavili veľkých hrudiek, pridáme ostatné ingrediencie a vytvoríme cesto, ktoré necháme chvíľu postáť.
2. Medzitým si dáme do hrnca zovrieť 2,5 l vody s 1 čajovú lyžičku soli.
3. Z cesta si navlhčenými rukami vytvarujeme guľky veľkosti orecha a vložíme ich do hrnca s vriacou vodou. Varíme 13 minút.
4. Za ten čas si na panvici rozpustíme 50 g masla, pridáme 40 g cukru a 50 g strúhanky a zľahka opražíme.
5. Keď sú guľky hotové, vyberieme ich z vody (najlepšie naberačkou s otvormi, aby z nich voda stiekla) a vložíme do panvice s opraženou strúhankou. Panvicu prikryjeme a potrasieme ňou, aby sa guľky v strúhanke rovnomerne obalili.
6. V pohári si rozmiešame 2 polievkové lyžice džemu s 2 polievkové lyžice horúcej vody. Vytvoríme tak ovocnú omáčku, ktorú použijeme ako prílohu.
7. Vynikajúce ako dezert, ale aj ako rýchly sladký obed alebo večera.
Inšpirujte sa tiež receptom na Domáce maslové kroisanty.