fbpx
Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Nádhera! Párik prerobil kostol na rodinný dom s kanceláriou, tenisovým kurtom a bazénom, poskytujúcim výhľad na celé mesto

Máte tip? napíšte nám mailom

Anglikánsky kostol stál 10 rokov bez povšimnutia, až kým ho nekúpila a neprerobila rodina Williamsovcov. Pozrite sa spolu s nami na to, ako si vytvorili dom svojich snov.

Keď prvýkrát Glen Williams zvažoval odkúpenie anglikánskeho kostola, ktorý stojí na kopci s výhľadom na rieku Brisbane (v Austrálii), myslel ako developer. Snažil sa predstaviť si, čo by ako vyzeralo, keby investoval do tejto budovy.

Zdroj: daharchitecture.com.au

A dnes môžeme vidieť výsledok. Po dekáde, počas ktorej na budovu len sadal prach, je dnes z neho rodinný dom s otvorenou kuchyňou, piatimi spálňami, tromi kúpeľňami, miestom pre hry a domácou kanceláriou.

Ako teda Williamsovci premenili kostol na miesto, kde môžu žiť so svojimi dvoma deťmi a dvoma psami?

V prvom rade požiadali o pomoc profesionálov. Obrátili sa na architekta Davida Hansforda z DAH Architecture a interiérovú dizajnérku Georgiu Cannon, ktorí spolu pripravili návrh rozšírenia pôvodného cirkevného dedičstva.

Najskôr David Hansford zrekonštruoval interiér kostola a premenil pôvodnú lokalitu na zábavné miesto s kompletnou kuchyňou, barom, herňou a domácou kanceláriou. Potom pracoval na pridaní novej, modernejšie vyzerajúcej časti, ktorá zahŕňa päť spální, tri kúpeľne a toaletu. Ďalej tu nájdeme otvorenú kuchyňu, jedáleň, obývací priestor, vonkajší bazén a tenisový kurt.

Prečítajte si tiež:
Letisko v Bratislave hlási rekordný počet cestujúcich. Pomohli nové linky
Zdroj: daharchitecture.com.au
Zdroj: daharchitecture.com.au

„Aj keď bola výzvou pracovať okolo kostola a strmej topografie (povrchové úpravy), obaja rozhodne zvýšili konečný výsledok,” povedal architekt Hansford.

Veľkolepá budova teraz poskytuje výhľad na celé mesto vrátane rieky Brisbane.

Zdroj: daharchitecture.com.au

Medzitým dizajnérka Georgia Cannon úzko spolupracovala s Glenom, majiteľom domu, aby z kostolného interiéru spravili niečo viac ako domov. Dbali na to, aby bol vnútrajšok rovnako pôsobivý ako exteriér. Na dosiahnutie tohto výsledku si zvolili „výraznú a mužskú“ paletu farieb a minimalistické vybavenie.

Napokon sa Georgia a David uistili, že Williamsovci vyťažili čo najviac z toho, čo už v kostole bolo, a to zachovaním vysokých a rozmerných okien, ktoré umožňujú prepúšťanie množstva prirodzeného svetla a poskytujú výhľad na panorámu mesta.

Takýto “domček” by sme brali všetkými desiatimi!

Zdroj: dailymail.co.uk

Máte tip? napíšte nám mailom

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií