Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Prvé každodenné vegánske stravovanie na Slovensku! Jedáleň Venza rozbehla projekt Neposlušné varenie, v rámci ktorého študentom aj neštudentom ponúka rastlinnú stravu

V najväčšom slovenskom internátnom ubytovacom zariadení – Vysokoškolskom meste Ľudovíta Štúra – Mlyny UK v Bratislave majú študenti novú stravovaciu ponuku. Sú to vegánske obmeny domácich jedál, sýte šaláty, cestoviny, tortilly, ázijské špeciality a mnohé ďalšie, z čoho si od utorka môžu každý deň vybrať. 

Robiť videá je sranda, ale väčšia, ak je v nich niekto iný. A pozor na rekvizity. Ale niekto vás pozvať musel, tak na!Príďte v pondelok o 11:00, vo Venza na Mlynoch spúšťame vegánske varenie a budeme mať aj ochutnávku!Oznam platí aj pre NEŠTUDENTOV, na Átriových domčekoch vás pustia, v najhoršom vás zapíšu ako na bežnej vrátnici. A viac o projekte si môžete prečítať napríklad aj tu: https://noizz.azet.sk/jedlo/veganske-jedlo-na-intrakoch/ms8egcj

Zveřejnil(a) Tamara Stohlova dne Čtvrtek 20. září 2018

„Je to prvé plnohodnotné každodenné vegánske stravovanie na Slovensku. Štátna jedáleň Venza tradičnú ponuku teplých jedál zvýšila o 25 vegánskych, máme v pláne to rozšíriť až na 40. Suroviny sú rovnaké ako doteraz, nemenia sa ani dodávatelia. Podľa prieskumu bolo zistené, že najmä medzi bratislavskými vysokoškolákmi je veľa ľudí, ktorí inklinujú k vegánskej strave. Navrhla som tejto jedálni môj projekt Neposlušné varenie, ktorý som realizovala ako súčasť štúdia na Sokratovom inštitúte,“ povedala Tamara Stohlová, ktorá vyštudovala manažment a pracuje v oblasti životného prostredia.

Všetky jedlá autorka vymýšľala, upravovala a vylepšovala najprv doma. Testovanie nových jedál prebiehalo v jedálni počas plnej prevádzky a každé po uvarení prechádzalo schvaľovacím procesom. Jedlá ochutnávali zamestnanci jedálne a rozhodovali, či je dostatočne vhodné na zaradenie do menu. Novú ponuku v tomto zariadení hromadného stravovania môže využiť aj široká verejnosť.

Prvý deň Neposlušného varenia za nami! Boli ste? Ja som to vlastne ani nestihla prežívať, bola som neplánovane zašitá v…

Zveřejnil(a) Tamara Stohlova dne Pondělí 24. září 2018

Podľa Stohlovej jeme priveľa živočíšnych potravín. Málokto si uvedomuje, aký vplyv má tento životný štýl na planétu, naše zdravie a na podmienky, v ktorých sú zvieratá chované. Mnoho ľudí si myslí, že variť vegánsky je nudné, drahé a náročné na čas. Aj preto chce ukázať, aké jednoduché a chutné to v skutočnosti môže byť. Primárnym cieľom jej iniciatívy nie je, aby sa ľudia stali vegánmi. Ak však majú chuť prispieť k udržateľnosti či ohľaduplnosti obsahom svojich tanierov, nič im v tom už nebráni.

Zdroj: http://www.teraz.sk/regiony/bratislavski-vysokoskolaci-maju-ako/350559-clanok.html

Foto: http://www.teraz.sk/regiony/bratislavski-vysokoskolaci-maju-ako/350559-clanok.html (screenshot z videa), https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156692946057661&set=a.393640087660&type=3&theater

Mohlo by sa vám páčiť

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií