fbpx
Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Horniacky guľáš – nahradí polievku, aj hlavné jedlo

Máte tip? napíšte nám mailom

Milé gazdinky, prinášame vám ďalší jednoduchý a rýchly recept, ktorý nám do redakcie zaslala naša čitateľka. Pri príprave obeda alebo večere sa tak už nemusíte trápiť, ale môžete vsadiť na náš tip – Horniacky guľáš.

K postupu prikladám aj fotogalériu. Prajeme vám dobrú chuť!

Horniacky guľáš

Počet porcií: 8
Čas prípravy: 1 hodina

Ingrediencie:

500g bravčových kociek

1 plechovka (400g) červenej fazule

200 ml smotany na varenie

1 fľaša (3dcl) zaváraného leča

3 ks párok

1 cibuľa

2 strúčiky cesnaku

2 čajová lyžička (ČL) červenej papriky

1/4 ČL mletého čierneho korenia

1 ČL vegety

2 ČL soli

3 PL múky

Postup:

1. Nakrájanú cibuľu si opražíme na oleji, pridáme bravčové kocky, červenú papriku, čierne korenie, soľ a vegetu, a v tejto zmesi mäso dôkladne opražíme, kým sa nezacelí.

2. Pridáme lečo a pretlačený cesnak, premiešame, podlejeme 2 dcl vody a necháme prikryté dusiť 45 minút.

3. Keď je mäso mäkké, pridáme 1,5 l vody a privedieme k varu. Následne vlejeme do hrnca fazuľu aj s nálevom a pridáme na kolieska nakrájané párky. Chvíľu povaríme.

Prečítajte si tiež:
Hokkaidová sezóna je v plnom prúde: Dáte si halušky alebo netradičný koláč?

4. V smotane si rozhabarkujeme múku a guľáš zahustíme.

5. Podávame s chlebom.

Guľáš je hustejší, nahradí polievku, aj hlavné jedlo. Dobrú chuť!

Recept na horniacky guľáš
Zdroj: Klocher.sk
Recept na horniacky guľáš
Zdroj: Klocher.sk
Recept na horniacky guľáš
Zdroj: Klocher.sk
Recept na horniacky guľáš
Zdroj: Klocher.sk

Inšpirujte sa tiež receptom na hlivovú polievku.

Máte tip? napíšte nám mailom

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií