Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Reštaurácie počas koronakrízy nosia zdravotníkom jedlo zadarmo

Reštaurácie v čase koronakrízy zabezpečujú zadarmo donášku jedla personálu nemocníc v prvej línii. Do výzvy iniciatívy Jedlo zdravotníkom sa zapojili desiatky reštaurácií, ktoré im pravidelne vozia obedy a večere.

Zatiaľ najmä personálu v najvyťaženejších nemocniciach a oddeleniach v Bratislave, no postupne sa do výzvy pridávajú aj Žilina, Pezinok či Malacky.

Mnohé zúčastnené prevádzky sú v zložitej situácii a začali sa transformovať na donášky. Solidaritu, spolupatričnosť a podporu prejavujú aj zákazníci, ktorí objednávkou jedla pre seba podporia sprostredkovane zdravotníkov aj samotné reštaurácie. ,,Preto sa tiež snažíme šíriť osvetu o tom, aby si ľudia aspoň raz za čas – podľa svojich finančných možností – objednali jedlo z reštaurácie,“ hovorí koordinátorka iniciatívy Jedlo Zdravotníkom Kamila Slašťanová.

V Bratislave koordinujú donášku v spolupráci s vedením Univerzitnej Nemocnice Bratislava najmä na tzv. červené kliniky, ako aj na centrálne príjmy a prijímacie oddelenia nemocníc na Kramároch, v Petržalke, v Ružinove a v Starom meste na Mickiewiczovej. Keď sa pokryjú všetky časy týchto najvyťaženejších oddelení, jedlo putuje aj na operačné strediská záchrannej zdravotnej služby či záchranárom.

,,Je úžasné vidieť, ako rôzne reštaurácie v týchto aj pre nich neľahkých časoch dokážu nezištne pomáhať a zabezpečiť tak pre našich lekárov a sestry stravu zadarmo. (…) Ďakujeme za túto veľkú pomoc,“ povedala riaditeľka Univerzitnej nemocnice Bratislava Renáta Vandriaková.

Iniciatívu Jedlo Zdravotníkom – môžete podporiť aj vy

Od konca apríla je možné iniciatívu podporiť aj finančným príspevkom na podporu projektu, alebo príspevkom konkrétnej reštaurácii, ktorá je v iniciatíve zapojená. Pomôže tiež objednávka jedla z týchto reštaurácií pre seba. Zoznam reštaurácií, ktoré sa do iniciatívy zapojili, je aktualizovaný na stránke.

Zdroj tasr
Mohlo by sa vám páčiť

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií