Vybrali sme pre vás recept na chutné datlovo-orechové brownies, ktoré dokáže upiecť naozaj každý. Nech sa páči, tu je recept 🙂
Datlovo-orechové brownies
Ingrediencie
Cesto
- 2 a 1/2 hrnčeka datlí
- 1 a 1/2 hrnčeka vlašských orechov
- 1 hrnček mandlí
- 3/4 hrnčeka kakaa
Poleva
- 1 hrnček kakaa
- 3/4 hrnčeka agávového sirupu / medu / javorového sirupu
- 1 – 2 PL kokosového oleja
+ vlašské orechy na posypanie
Postup
1. Vlašské orechy a mandle zomeľte najemno, môžete nechať aj väčšie kúsky orechov.
2. Datle zalejte horúcou vodou, chvíľu nechajte postáť, vodu zlejte a ďatle rozmixujte. Môžete ich tiež zomlieť na mlynčeku.
3. K datliam pridajte orechy, kakao a vypracujte cesto.
4. Menší plech vyložte papierom na pečenie a cesto natlačte dnu.
5. Poleva: roztopte kokosový olej, pridajte kakao a agávový sirup. Môžete použiť aj med alebo javorový sirup. Sladkosť polevy môžete podľa chuti upraviť pridaním kakaa alebo sirupu. Konzistencia má byť skôr krémová.
6. Polevu navrstvite na cesto, posypte vlašskými orechmi a dajte do chladu.
7. Podávajte nakrájané na menšie kúsky, tento koláč je totiž veľmi sýty .