fbpx
Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Skvelý recept na datlovo-orechové brownies od Pat!

Máte tip? napíšte nám mailom

Spravte si sladké leto

Autorka týchto fantastických receptov, Pat, chce poukázať na to, že aj vegetariánske a vegánske jedlá sú chutné a výborne vyzerajú. Jednoduché a inšpirujúce recepty na sladké, slané, hlavné jedlá i polievky z dostupných surovín, ktoré neobsahujú vajcia prezentuje na svojom blogu a posúva ich k ľuďom. My sme pre vás vybrali recept na chutné datlovo-orechové brownies, ktoré dokáže upiecť naozaj každý. Nech sa páči, tu je recept 🙂

brownies

Suroviny

Cesto
2 a 1/2 hrnčeka datlí
1 a 1/2 hrnčeka vlašských orechov
1 hrnček mandlí
3/4 hrnčeka kakaa

Poleva
1 hrnček kakaa
3/4 hrnčeka agávového sirupu / medu / javorového sirupu
1 – 2 PL kokosového oleja

+ vlašské orechy na posypanie

Postup

1. Vlašské orechy a mandle zomelte najemno, môžete nechať aj väčšie kúsky orechov.

2. Datle zalejte horúcou vodou, chvíľu nechajte postáť, vodu zlejte a ďatle rozmixujte. Môžete ich tiež zomlieť na mlynčeku.

3. K ďatliam pridajte orechy, kakao a vypracujte cesto.

4. Menší plech vyložte papierom na pečenie a cesto natlačte dnu.

5. Poleva: roztopte kokosový olej, pridajte kakao a agávový sirup. Môžete použiť aj med  alebo javorový sirup. Sladkosť polevy môžete podľa chuti upraviť pridaním kakaa alebo  sirupu. Konzistencia má byť skôr krémová.

Prečítajte si tiež:
Okrem perníčkov sa dajú zdobiť aj jablká. Vyrobte si chutné vianočné dekorácie

6. Polevu navrstvite na cesto, posypte vlašskými orechmi a dajte do chladu.

7. Podávajte nakrájané na menšie kúsky, tento koláč je totiž veľmi sýty 🙂

Zdroj: patincatsomekitchen.com  facebook.com

Máte tip? napíšte nám mailom

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií