Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Slovenskí futbalisti druhý zápas kvalifikácie nezvládli a bodovo vyšli naprázdno

Druhý kvalifikačný zápas slovenskej reprezentácie, ktorý naši chlapci odohrali včera, nedobadol podľa predstáv. O zápas nás pripravila jediná chyba.

 

Kvalifikácia na európsky šampionát pre výber Slovenska odštartovala minulý týždeň domácim zápasom s Maďarskom. Ten zverenci trénera Hapala zvládli a po výsledku 2:0 si na konto pripísali plný počet bodov. Už o tri dni neskôr ich čakal ďalší súper zo skupiny E. Slováci sa v Cardiffe stretli s domácim Walesom. Tentoraz si však po prehre 0:1 body domov neberú, o výsledku rozhodla chyba Pekaríka.

Tréner slovenskej reprezentácie Pavel Hapal nespravil oproti víťaznému zápasu žiadnu zmenu. Po možnosti obmeniť káder na ihrisku nesiahol ani v druhom polčase. Na začiatku bolo opäť cítiť nervozitu, no narozdiel od prvého zápasu to súper hneď využil. Už v 5. minúte šikovne vypichol waleský hráč loptu Pekaríkovi a naša reprezentácia inkasovala gól. Na konci prvého polčasu sme mohli prehrávať už 2:0, no Brooks tesne minul.

V druhom polčase sme začali byť aktívnejší. Na súpera sme však v Cardiffe boli prikrátki. Medzi najaktívnejších sa radil aj Peter Pekarík, ktorý chcel odčiniť chybu zo začiatku zápasu. Práve on mal aj ku koncu zápasu šancu vyrovnať, no aj napriek tomu už Slováci neskórovali. Pekarík po zápase pre profutbal.sk povedal: „Spravil som chybu, ktorá rozhodla zápas. Chalanom som sa ospravedlnil a ospravedlňujem sa aj slovenským fanúšikom, ktorí prišli do Cardiffu. Teraz musíme bojovať v ďalších zápasoch.“

Najbližší zápas našich futbalistov čaká až 11. júna v Azerbajdžane. Slovensko je aj naďalej na čele tabuľky. Tri body svietia tiež na konte Walesa, Chorvátska a Maďarska. Slovákov na vrchol tabuľky posúva lepšie skóre. Na poslednom mieste s nula bodmi je zatiaľ Azerbajdžan.

Zdroj: profutbal.sk

Zdroj titulnej foto: Facebook SFZ

Mohlo by sa vám páčiť

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií