Recept: Špenátové halušky so syrovou omáčkou
Máte chuť na rýchle, ale zároveň ľahké a zdravé jedlo? Pripravte si spolu s nami tieto výborné špenátové halušky.
Halušky – tradičná vychýrená delikatesa. Ich príprava je pre niekoho hračka, pre iného výzva na popasovanie. Spýtajte sa na recept mamky, babky či šikovnej susedky. Každá ochotne prezradí zoznam ingrediencií, no presný pomer už nevie. Prečo? Lebo majú kopec praxe a robievajú haluštičky od oka.
Ak ste teda milovníkom špenátu a halušiek, nemáte nad čím rozmýšľať. Táto kombinácia chutí je skrátka skvelá! Tak šup haluška do bruška – Výborné špenátové halušky so syrovou omáčkou!
Recept na špenátové halušky so syrovou omáčkou
Počet porcií: 4
Čas prípravy: 30 minút
Ingrediencie-cesto:
- 1 balenie mrazeného špenátu (400 g)
- 2 vajcia
- 300 g polohrubej múky
- 1 čl soli
Ingrediencie – syrová omáčka:
- 250 ml smotany na varenie
- 1 ks taveného syra v črievku
- 60 g syra Niva
- 1/2 čl soli
- 1/2 čl vegety
- štipka kari korenia
Postup:
- Rozmrazený špenát zmiešame s múkou, soľou a vajíčkami a vytvoríme hustejšie cesto.
- Pomocou haluškového sita z neho vytvoríme halušky, ktoré hádžeme do vriacej osolenej vody a varíme cca 5-7 minút. Precedíme cez sitko s menšími otvormi a necháme odkvapkať.
- Na omáčku si v menšom hrnci zohrejeme smotanu s taveným syrom a nivou, ochutíme soľou, vegetou, karí a dôkladne rozmiešame, aby nám v omáčke neostali hrudky.
- Uvarené halušky rozdelíme na taniere, polejeme teplou syrovou omáčkou, ozdobíme zeleninou, prípadne lístkom čerstvej bazalky, a podávame. Dobrú chuť.
Hotové špenátové halušky so syrovou omáčkou! 🙂