fbpx
Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Špenátové halušky sú chutné a fit! TOTO je recept, ktorý budete milovať

Špenátové halušky sú zdravou alternatívou tých klasických. S našim receptom vytvoríte geniálne jedlo, po ktorom sa u vás doma len tak zapráši.

Špenát je veľmi zdravý a okrem toho aj nízkokalorický. Preto je tento recept ideálny aj pre tých z vás, ktorí chcú schudnúť alebo v čase, keď držíte diétu. Táto zázračná zelenina totiž prospieva srdcu i cievam. Podporuje správnu funkciu mozgu, a to aj vo vyššom veku. Okrem toho tiež obsahuje vitamín K, ktorý v kostiach zadržiava vápnik. Tie sú preto silnejšie a odolnejšie voči zlomeninám.

Ingrediencie na špenátové halušky:

  • 500 gramov polohrubej špaldovej múky
  • 450 gramov špenátového pyré
  • 300 ml vody
  • 1 čajová lyžička soli
  • 250 gramov bryndze
  • 250 gramov jemného tvarohu
  • trochu mlieka alebo kefíru

View this post on Instagram

#spenatovehalusky #milujem #bryndza #syr

A post shared by Broňa Čechmánková (@bronacechmankova) on

Recept na špenátové halušky:

  1. Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu, do ktorej pridáme štipku soli a lyžicu oleja. Olej pridávame z toho dôvodu, aby sa nám halušky nezlepili.
  2. V miske zmiešame špaldovú múku so soľou, vodou a už rozmrazeným špenátovým pretlakom. Zmes poriadne premiešame. Cesto by malo byť trochu hustejšie.
  3. Hotové cesto dávkujeme do sita na halušky, ktoré máme položené na hrnci nad vriacou vodou. Špenátové halušky varíme dovtedy, kým nevyplávajú na povrch.
  4. Halušky precedíme, ale nevylievame z nich všetku vodu. Približne pol pohára v haluškách necháme, aby boli vláčnejšie.
  5. Medzičasom rozmiešame tvaroh s bryndzou a mliekom, prípadne kefírom. Cieľom je dosiahnuť hustotu omáčky podľa vlastnej chuti.
  6. Uvarené špenátové halušky podávame teplé spolu s bryndzovou omáčkou. Ak chcete, môžete pridať aj slaninku.

Bude vás zaujímať:

Slovenská klasika vo fit verzii: Vyskúšate halušky alebo radšej pirohy?

TIP k receptu

Špenátové halušky môžete podávať so syrom alebo aj s riedkou praženicou. Namiesto bryndzovej omáčky môžete vytvoriť inú. Skúste do smotany pridať napríklad syr a na kocky nakrájanú šunku alebo šampiňóny. Niekedy však stačí výlučne čistá šľahačková smotana.

V prípade, že sa o svoje recepty chcete podeliť aj vy, napíšte nám na info@klocher.sk  a my ich s radosťou uverejníme.

Zdroj: zdravie.sk, fitrecepty.sk, tinkinerecepty.sk

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií