fbpx
Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Tieto potraviny za žiadnych okolnosti nedávajte do chladničky! Stratia totiž svoju nutričnú hodnotu

Máte tip? napíšte nám mailom

Vedeli ste, že niektoré potraviny môžu pri nízkych teplotách stratiť svoju nutričnú hodnotu či chuť? Prezradíme vám, o ktorých potravinách je reč.

Zemiaky

Ak budete držať zemiaky pri teplote nižšej ako 7°C, tak dostanú nie veľmi príjemnú sladkú chuť.

11736460-depositphotos_38277567_original-1485863985-650-3782a693bb-1487316243

Bazalka

Ani pre bazalku nie je chladnička vhodným miestom, pretože jej lístky budú vädnúť oveľa rýchlejšie a čo je horšie, bazalka bude absorbovať všetky pachy navôkol.

11736510-depositphotos_12266425_original-1485864362-650-9b7a99b914-1487316243

Tropické ovocie

V prípade, že tropické ovocie umiestnite do chladničky, môže sa stať, že toto ovocie rýchlo zhnije a stane sa dokonca škodlivým. Namiesto toho by ste ho mali zabaliť do niekoľkých vrstiev papiera a uložiť na suchom a tmavom mieste.

11736610-depositphotos_135255934_original-1485865124-650-1837874a33-1487316243

Med

Chlad a vlhkosť negatívne pôsobia aj na med, ktorý ich vplyvom stráca svoju chuť a ostatné výhody. Túto potravinu by ste mali udržiavať v pevne uzatvorenej nádobe pri izbovej teplote.

11736660-depositphotos_4120045_original-1485864644-650-c9ad3bfda1-1487316243

Avokádo

Najlepšou možnosťou na ukladanie avokáda je ovocná misa a nie chladnička. Ak totiž dáte nezrelé avokádo do chladničky, tak začne rýchlo absorbovať vlhkosť cez kožu a zmäkne.

Prečítajte si tiež:
Vône ovplyvňujú našu myseľ bez toho, aby sme si to vôbec uvedomovali. Takáto je ich psychológia

11736710-depositphotos_66969661_original-1485863950-650-03232b339e-1487316243

Banány

Chladnička nie je vhodným prostredím ani pre banány, ktoré vplyvom chladu rýchlo sčernejú.

11736760-depositphotos_44652783_original-1485864719-650-3a6b86d2bd-1487316243

Pokračovanie článku nájdete na druhej strane…

Vedeli ste, že niektoré potraviny môžu pri nízkych teplotách stratiť svoju nutričnú hodnotu či chuť? Prezradíme vám, o ktorých potravinách je reč .

Zelené fazule

Užitočné vlastnosti stratia v chladničke aj fazuľové struky. Lepšou alternatívou je ich zmraziť, a tak si ich budete môcť vychutnať po celý rok.

11736810-depositphotos_47217413_original1-1485864543-650-0dadaf5911-1487316243

Olivový olej

Olivový olej je doporučené skladovať pri teplotách +12 až 16+°C. V prípade, že by ste ho dali do chladničky, tak by mohol olej získať tvrdšiu konzistenciu, čo by nebolo vhodné.

11736860-depositphotos_22059281_original-1485864623-650-9a61baf41e-1487316243

Baklažán

Citlivou potravinou na nízke teploty je aj baklažán, ktorý vplyvom chladu mäkne. Aj preto je lepšie udržiavať ho pri izbovej teplote.

11736960-depositphotos_58848717_original-1485864703-650-3968f32efa-1487316243

Chlieb

Niektorí z nás ukladajú pečivo do chladničky v snahe, udržať ho čo najsviežejšie. V skutočnosti je to práve chladnička, ktorá spôsobuje jeho vyschnutie a zatuchnutie…

11736910-depositphotos_18339921_original-1485864688-650-dd88280b82-1487316243

Čokoláda

Pri nízkych teplotách stráca čokoláda svoju prirodzenú chuť, a tak je možné, že si na nej až tak nepochutíte.

Prečítajte si tiež:
Toto sú výherné fotografie súťaže ,,Najlepší fotograf prírody za rok 2016" od National Geoprahic. Z týchto záberov budete v nemom úžase

11737010-depositphotos_6109970_original-1485864008-650-ad52760671-1487316243

Cibuľa

Vlhkosť v chladničke pôsobí negatívne aj na cibuľu, ktorá jej vplyvom mäkne, a tak už nie je vhodná na konzumáciu. Okrem toho uľahčuje nadmerná vlhkosť rasť škodlivých baktérií a plesní.

11737060-depositphotos_8696609_original-1485864580-650-dd961133cf-1487316243

Káva

Aj káva môže v chladničke stratiť svoju prirodzenú chuť a zároveň môže absorbovať pachy ostatných potravín. Zaujímavosťou je, že väčšie množstvo kávy môže byť uchované v mrazničke.

11737110-depositphotos_97223100_original-1485864605-650-ad655e59c5-1487316243

Paradajky

Chladnička nie je vhodným miestom na uskladnenie paradajok, pretože studený vzduch zastaví ich proces zrenia.

11737160-depositphotos_47906853_original-1485864664-650-174ed1d1ae-1487316243

Zdroj: brightside.me

Máte tip? napíšte nám mailom

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií