Týchto 6 potravín, ktoré bežne jete, vás môžu otráviť a dokonca aj usmrtiť

Týchto 6 potravín, ktoré bežne jete, vás môžu otráviť a dokonca aj usmrtiť

Každý z nás má rád niečo iné a každý z nás konzumuje iné potraviny. Tentokrát sme si pripravili článok, ktorého informácie vás možno prekvapia. Vedeli ste o tom, že aj týchto 6 potravín, ktoré bežne jeme nás môžu otráviť?


#1

Botulín sa nachádza v črevných traktoch zvierat a môže byť ponechaný na čerstvom produkte, aby rástol v perfektných podmienkach. Práve huby môžu byť indikátorom týchto smrteľných baktérií. Botulín je neurotoxín, ktorý zabraňuje správnemu reagovaniu nervového systému. Tiež známy ako Botox, tento toxín sa často používa v kozmetických procedúrach. Zatiaľ čo malé dávky a injekcie nie sú zvyčajne toxické, veľký príjem nesprávne skladovaných alebo konzervovaných húb môže viesť k svalovej paralýze a ťažkostiam s dýchaním.

#2

V potravinách, ako sú zemiaky, je obsah solanínu zriedkavo problémom. Avšak ak sú naraz konzumované vysoké hladiny tohto toxínu, môže to byť škodlivé pre telo, reakcia môže spôsobiť všetko od bolesti hlavy až po gastrointestinálne problémy.

#3

Muškátový orechobsahuje myristín.Predávkovanie tohto toxínu môže prispieť k mnohým nepríjemným vedľajším účinkom, ktoré sú tiež známe ako akútna otrava muškátovým orieškom. Príznaky môžu zahŕňať halucinácie, ospalosť, delírium a dokonca aj bezvedomie.

#4

Urushiol je biela, lepkavá látka, ktorá uniká z kôry manga. Alergie urushiolu nie sú veľkým problémom, ale každý, kto je alergický, tak sa vyhádže pľuzgiermi.

#5

Hoci väčšina ľudí rozpoznáva plesnivé potraviny a má tendenciu ich vyhadzovať, kúsok alebo dva môžu niekedy prechádzať cez trhliny. Keďže táto forma môže spôsobiť hepatotoxicitu, je rozumné dôkladne skontrolovať povrch sladkých zemiakov. Hľuzy treba zlikvidovať, ak chcete predísť nepríjemnostiam.

#6

Fazuľa obsahuje fytohemaglutinín, prírodný toxín, ktorý sa nachádza v mnohých strukovinách. Množstvo lektínu, ktoré sa nachádza v týchto potravinách, nie je veľmi toxické, ale je najvyššie v surových červených fazulách. A preto si treba dávať aj pri fazuli pozor.

PREČÍTAJTE SI TIEŽ  10 budov na svete, ktoré pôsobia akoby boli sídlom démonov. Architektúru niektorých z nich nebudete chápať

Zdroj: listverse.com

Google+ Linkedin

Written By :

Moje meno je Rado a písanie ma baví už od detstva, už nech to znie akokoľvek klišé. Pôvodne som chcel ísť študovať žurnalistiku, ale nakoniec som vyštudoval kulturológiu na Univerzite Komenského. Napriek tomu, že veľa ľuďom tento odbor veľa nepovie, tak mňa štúdium veľmi bavilo a som rád, že sa teraz môžem venovať písaniu aj na témy, ktoré sme riešili v škole. Veď, čo môže byť viac ako robiť to, čo človeka teší a napĺňa."