fbpx
Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Týchto 6 potravín, ktoré bežne jete, vás môžu otráviť a dokonca aj usmrtiť

Máte tip? napíšte nám mailom

Každý z nás má rád niečo iné a každý z nás konzumuje iné potraviny. Tentokrát sme si pripravili článok, ktorého informácie vás možno prekvapia. Vedeli ste o tom, že aj týchto 6 potravín, ktoré bežne jeme nás môžu otráviť?

#1

Botulín sa nachádza v črevných traktoch zvierat a môže byť ponechaný na čerstvom produkte, aby rástol v perfektných podmienkach. Práve huby môžu byť indikátorom týchto smrteľných baktérií. Botulín je neurotoxín, ktorý zabraňuje správnemu reagovaniu nervového systému. Tiež známy ako Botox, tento toxín sa často používa v kozmetických procedúrach. Zatiaľ čo malé dávky a injekcie nie sú zvyčajne toxické, veľký príjem nesprávne skladovaných alebo konzervovaných húb môže viesť k svalovej paralýze a ťažkostiam s dýchaním.

#2

V potravinách, ako sú zemiaky, je obsah solanínu zriedkavo problémom. Avšak ak sú naraz konzumované vysoké hladiny tohto toxínu, môže to byť škodlivé pre telo, reakcia môže spôsobiť všetko od bolesti hlavy až po gastrointestinálne problémy.

#3

Muškátový orechobsahuje myristín.Predávkovanie tohto toxínu môže prispieť k mnohým nepríjemným vedľajším účinkom, ktoré sú tiež známe ako akútna otrava muškátovým orieškom. Príznaky môžu zahŕňať halucinácie, ospalosť, delírium a dokonca aj bezvedomie.

Prečítajte si tiež:
Milujete online filmy a seriály? Netflix je pre vás to pravé orechové!

#4

Urushiol je biela, lepkavá látka, ktorá uniká z kôry manga. Alergie urushiolu nie sú veľkým problémom, ale každý, kto je alergický, tak sa vyhádže pľuzgiermi.

#5

Hoci väčšina ľudí rozpoznáva plesnivé potraviny a má tendenciu ich vyhadzovať, kúsok alebo dva môžu niekedy prechádzať cez trhliny. Keďže táto forma môže spôsobiť hepatotoxicitu, je rozumné dôkladne skontrolovať povrch sladkých zemiakov. Hľuzy treba zlikvidovať, ak chcete predísť nepríjemnostiam.

#6

Fazuľa obsahuje fytohemaglutinín, prírodný toxín, ktorý sa nachádza v mnohých strukovinách. Množstvo lektínu, ktoré sa nachádza v týchto potravinách, nie je veľmi toxické, ale je najvyššie v surových červených fazulách. A preto si treba dávať aj pri fazuli pozor.

Zdroj: listverse.com

Máte tip? napíšte nám mailom

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií