fbpx
Klocher.sk
Magazín, ktorý tvoríme spolu

Udržte si biely úsmev pomocou týchto piatich prirodzených spôsobov

Máte tip? napíšte nám mailom

Asi každý z nás by chcel mať žiarivo biely úsmev, no rôzne návyk ako napríklad pitie čaju, kávy alebo fajčenie či prílišná konzumácia rôznych cukroviniek môžu žiarivý úsmev pokaziť a z bielej farby sa raz-dva stane žltkastá. K tomu všetkému zlá ústna hygiena, a biely žiarivý úsmev je definitívne preč.

Prinášam Vám 5 prirodzených spôsobov, ako si biely úsmev prinavrátiť späť. 

 

Pomarančové kôry a bobkové listy

Zmes drvenej pomarančovej kôry s vavrínom môže pekne zub vyčistiť. Odporúča sa pol hodiny pred čistením trieť 45 sekúnd pomarančovú kôru o naše zuby.

úsmev

 

Kokosové mlieko

Kokosový olej obsahuje kyseliny, ktoré v kombinácii so slinami produkujú molekuly, ktoré zbavujú zuby škvŕn. Stačí chvíľku trieť kokosové mlieko o zuby a potom ústa opláchnuť vodou.

K mlieku môžete pridať aj dve čajové lyžičky jedlej sódy.

úsmev

 

Jahody

Jahody obsahujú vitamín C a taktiež obsahujú kyselinu jablčnú, ktorá je účinná pri odstraňovaní škvŕn zo zubov. Stačí si trieť jahody o zuby a nakoniec so zubnou niťou odstrániť zvyšky semien.

Skúste si napríklad raz za týždeň roztlačiť dve jahody a trieť si ich po zuboch. Pomáha to! 🙂

zuby

 

Prečítajte si tiež:
Neuveriteľné! Južnou Dakotou sa prehnala asi najkrajšia búrka, akú kto kedy natočil na video

Jablčný ocot

Jablčný ocot zvyšuje účinnosť každej zubnej pasty. Môžete si pripraviť aj pastu v kombinácii s jedlou sódou.

úsmev

 

Jablká a zeler

Už častejšie žutie jabĺk dokáže spôsobiť krásny úsmev na tvári. Posilňuje to ďasná a obsahujú kyselinu jablčnú presne tak ako jahody. Po pití čaju alebo kávy je najlepší na zuby zeler, ktorý obsahuje celulózové vlákna a odstraňujú škvrny na zuboch.

zuby

 

Samozrejme k čistým zubom dopomôže aj správna hygiena a čistenie zubov minimálne 2x denne. Obmedzte fajčenie!

Zdroj: www.labioguia.com

Máte tip? napíšte nám mailom

Na personalizáciu obsahu, poskytovania služieb sociálnych sietí a analýzy návštevnosti využívame súbory cookie. Používaním webu súhlasíte s používaním cookies a spracovaním súvisiacich osobných údajov. OK Viac informácií